Anasonović: Sve što sam želela da izbegnem se desilo 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Nekada prva aktivistkinja pokreta „1 od 5 miliona“ Jelena Anasonović tvrdi da je bila primorana da se obrati policiji jer bivši kolega iz udruženja nije želeo da joj vrati telefon koji mu je pozajmila.

S druge strane, aktuelna čelnica pomenute organizacije Tea Vukadin ističe da su Anasonović zvali da joj vrate uređaj, ali da ona nije odgovarala na pozive i poruke.

Svođenje računa između bivših saboraca koji su mesecima zajedno koračali pod geslom „1 od 5 miliona“ se nastavlja.

Tea Vukadin, aktivistkinja „1 od 5 miliona“, kaže za Danas da je Jelena Anasonović prošlog leta ostavila telefon kod jednog od članova udruženja, te da su je više puta zvali da dođe po njega, ali da se ona nije javljala na pozive niti odgovarala na poruke.

– Onda smo čuli da će da prijavi Srđana (Markovića) za krađu telefona i na kraju se ispostavilo da ga je tužila za otuđivanje. Pošto je taj telefon bio kod jedne devojke, ja sam ga uzela da ga odnesem u servis, pa su me zvali kao svedoka. Išla sam jednom da dam izjavu, a u sredu sam bila da odnesem telefon, pošto Jelena (Anasonović) neće da priča ni sa kim iz organizacije. Mi smo hteli da joj damo telefon, ali pošto je izabrala ovaj put, ja sam ga odnela u stanicu i ona će ga valjda pokupiti tamo – priča Vukadin.

Upitana da prokomentariše medijske napise da je pomenuti telefon Jeleni Anasonović poklonio predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, ona odgovara da „ne zna da li je to taj telefon“.

– NJoj je bio pokvaren telefon početkom prošle godine i meni su Srđan Marković i LJuban Panić rekli da je njoj drugi telefon kupio Dragan (Đilas), zato što taj jedan nije radio. Sad ne znam da li je to taj ili ovaj koji trenutno koristi – objašnjava Vukadin.

Upitana da prokomentariše Fejsbuk status u kome Anasonović organizaciju „1 od 5 miliona“ optužuje da ima bot-naloge na Tviteru, uz napomenu da joj je to rekao aktivista pokreta Martin Bežinarević još jesenas, Vukadin odgovara da to nije istina.

– Prvo, ti profili nisu naši. Druga stvar, Martin (Bežinarević) to njoj nije poslao, pogotovo ne jesenas. Ako se pogleda, ima nekih profila koji su napravljeni sad u januaru. To nije istina – ponavlja Vukadin.

Jelena Anasonović, pak, za naš list navodi da je Srđanu Markoviću, jednom od organizatora protesta „1 od 5 miliona“, dala na korišćenje telefon koji joj je majka kupila u Nemačkoj, te da mu je on, verovatno nepažnjom, razbio ekran. Ona tvrdi da je dugo vremena tražila da telefon popravi i da ga vrati, ali da na molbe nije dobijala odgovor.

– Probala sam i preko drugih članova „1 od 5 miliona“, Miodraga Simovića i Martina Bežinarevića da stupim u kontakt sa Srđanom, ali su svi moji pokušaji ostajali bezuspešni. Tek mi je nakon mog intervjua za dnevni list Blic, posredno, Srđan poručio „tek sad nemam nameru da ga vratim“. U tom trenutku sam shvatila da sam ostala bez drugih opcija, a nisam želela da dižem galamu u medijima i jedino što mi je preostalo jeste da slučaj prijavim policiji u nadi da će se sve završiti diskretno. Nažalost, sve ono što sam želela da izbegnem se nekako desilo – provlačenje kroz medije, tabloidizacija, neistine, nekakvi lični obračuni i slično – kaže Anasonović.

Ona poručuje da to više govori o samoj organizaciji koja je, kako ocenjuje, izgubila kredibilitet i podršku u javnosti, upetljala se u svoje laži i u želji za publicitetom počela da se služi metodama svojstvenim vladajućoj garnituri, kao što su uvrede, lična diskreditacija i zamena teza.

– Boreći se protiv Vučića i sami su postali Vučić. Sve to samo potvrđuje moje reči još iz novembra prošle godine, u koje mnogi tada nisu verovali. Ubuduće, više neću odgovarati na takve insinuacije, ali želim da ovom prilikom ponovim da ne postoji veza između mene i Saveza ili pak Đilasa, ako je nekom tako draže. Gajim duboku nadu da javnost, ali i mediji neće podleći daljim i sličnim pokušajima tabloidizacije i spinovima usmerenim ka svima koji misle drugačije od ostrašćenog opozicionara iz koristi – naglašava Anasonović.

Ona dodaje da joj deluje da sve to ima za cilj da se fokus sa zaista bitnih problema i zajedničke borbe za demokratsko društvo preusmeri na nebitne stvari.

– Jednoumlje je uvek jednoumlje, nije važno sa koje strane dolazi i protiv toga ću se uvek boriti – završava Anasonović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari