Antić: Upad specijalaca ilegalan i nasilan čin 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Upad specijalaca iz Prištine u kompleks jezera Gazivode, ilegalan je i nasilan čin i direktno ugrožava politički proces u kojem se traži kompromisno i dugoročno rešenje za Kosovo,izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, prenosi ovo Ministarstvo.

„Samo zahvaljujući pribranosti i državničkoj odgovornosti predsednika Vučića, ova nova avantura prištinskih vlasti je propala, uz još jednu potvrdu da niko ne može da ponižava Srbiju i ugrožava srpski narod“, rekao je Antić.

On je naveo da „Srbija, njen predsednik i njena Vlada, potpuno su posvećeni mirnom i političkom rešavanju pitanja Kosova, ali i danas smo nažalost, dobili potvrdu da sa prištinske strane žele drugačije rešenje, uz nasilje i kršenje svih dogovora“.

„Zato očekujemo brzu i odlučnu političku reakciju svih međunarodnih činilaca, kako bi vratili Prištinu u okvire dijaloga i sporazumevanja. To je isključivo njihova odgovornost i oni imaju na raspolaganju sve mehanizme da to urade. Nasilna akcija na Gazivodama treba i nama u Srbiji da bude opomena da moramo podržati politiku odgovornog pronalaženja kompromisnog rešenja za Kosovo“, izjavio je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari