Antić: VSS ne učestvuje u protestima jer ih vode oni koji 30 godina pljačkaju građane 1Foto: Medija centar

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić izjavio je da sindikalna organizacija koju vodi ne učestvuje u demonstracijama protiv aktuelne vlasti jer ih predvode „oni koji periodično čine tu vlast i kreiraju srpsku stvarnost već tri decenije“, tokom kojih je Srbija „opljačkana“.

„Svi znamo kako nam je. Da smo ekonomski razoreni, da imamo ekonomski genocid, da smo jednostavno rečeno opljačkani. Da li Srbija zaista nema druge ljude, čistih obraza i biografija. Da li smo zatočenici jednog sistemskog uništavanja države iz koje je na privatne račune izneto preko 120 milijardi evra u pljački koju svet do sada nije video“, rekao je Antić u intervju za portal „Lepa Šumadija“.

Dodao je da sada „vinovnici tih pljački protestuju jedni protiv drugih“, dok oni koji su ratovali i svojim junaštvom ispisali slavnu istoriju Paštrika i Košara, njihova deca i narod treba da budu „zamorčići tih ljudi“, koji bi trebalo da se nađu, ne samo pred sudom istorije, već i pred specijalnim tužilaštvom.

On je kazao da sva istaživanja pokazuju da je VSS sindikalna organizacija koja se visoko kotira kada je u pitanju poverenje naroda.

„Ako VSS stane pred narod, onda će narod znati za šta, zbog čega, protiv koga i za koga izlazi na ulicu. Do tada ćemo sve dobro odmeriti i nećemo dozvoliti da budemo zloupotrebljeni i obrukani“, kazao je Antić.

Poručio je da je VSS nacionalna, patriotska i državotvorna organizacija, koja ne beži od bavljenja politikom.

„Ne bežimo od toga da se bavimo politikom, čak je to i jedna od osnovnih uloga sindikata, a bezbroj je primera u svetu gde predstavnici sindikata igraju značajnu ulogu u parlamentima – Nemačka, Engleska, Norveška, gde su sindikati na vlasti unazad više od 80 godina… Medjutim, neki političari smatraju da je to samo njihovo pravo i privilegija“, kazao je on.

Antić je ocenio da se Srbija nalazi u važnom geopolitičkom trenutku u kojem postoji opasnost da joj se zauvek otme 15 odsto teritorije, dok ju je s druge strane zadesio ekonomski genocid, više od 40 hiljada mladih odlazi, dok oni koji ostaju u velikom broju slučajeva trpe robovlasnički teror od stranih kompanija.

„Danas veća prava u Srbiji imaju migranti i stranci nego njeni građani“, kazao je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari