Apatin: Udruženje građana "Bez straha" bojkotuje izbore 2020. 1Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Udruženje građana „Bez straha“ iz Apatina saopštilo je da je donelo jednoglasnu odluku da će bojkotovati izbore 2020. godine na svim nivoima.

Razlozi za ovakvu odluku su, navodi se u saopštenju, i više nego jasni.
„Srpska napredna stranka nas uvodi u totalitarizam, gde je svaka konstruktivna kritika dočekana ‘na nož’, sveti se onima koji su učestvovali u protestima ili podržali bilo kakvu kritiku vlasti čak i jednim lajkom na društvenim mrežama, novinari koji ne pišu hvalospeve o navodnim uspesima SNS-a se stigmatizuju, ostaju bez posla, a čest je slučaj da se vrši pritisak na medije kroz prijave raznoraznim inspekcijama, o odsustvu finansiranja da ne govorimo“, navodi „Bez straha“.
Kao jedan od razloga ističu i finansiranje medija po principu „ko više ocrni opoziciju, dobije više novca“.
„Aleksandar Vučić i njegovo saradnici su prisutni u medijima 24/7 gde se konstantno izgovaraju laži i obećanja koja nikada nisu ispunjena. Jedan od najvećih problema je zloubotreba biračkih spiskova od strane aktivista SNS-a prilikom skupljanja ‘kapilarnih glasova’, zatim kupovina glasova, zloupotrebe najsiromašnijih građana deljenjem paketa sa nekoliko namirnica, pretnje zaposlenima na određeno, pritisci na zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama kako prilikom glasanja tako i prilikom odvoženja na mitinge podrške Aleksandru Vučića“.ističe se u saopštenju.
Tome dodaju otmice odbornika za koju navode da su dogodila u Apatinu 2016 godine, zatim zloupotrebu dece u političke svrhe, kao što je otvaranje jaslica u Apatinu ove godine, zloupotreba javnih resursa u stranačke svrhe bez ikakve reakcije institucija koji bi trebalo da budu nezavisne kao što je tužilaštvo, odbacivanje krivičnih prijava ili zastarevanje postupaka protiv ljudi bliskih SNS- u.
„Ne želimo da damo legitimitet ovakvoj vlasti učešćem u kvazi izborima koji su sve samo nisu demokratski a ni civilizacijski“, ističu iz „Bez straha“.
Ne sumnjaju, dodaju, da će Aleksandar Vućić na narednim izborima imati i svoju „lažnu“ opoziciju i na taj način stvoriti privid demokratskih i fer izbora, a sve ostale optužiti da se izbora plaše.
„Lažnom opozicijom i lažnim protivnicima smatramo one koji godinama žive od politike, a nikada nisu uradili ništa konkretno ili su stvoreni kako bi odvukli glasove, a što ide u prilog SNS- u.Tu svakako spadaju Srpska radikalna stranka, LSV Nenada Čanka, LDP Čedomira Jovanovića, Pokret za očuvanje Kraljevine Srbije(POKS), Srpska desnica Miše Vacića“, naglašava ovo udruženje građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari