Baljak: Ne bih voleo da Trifunović odbaci funkciju kao igračku 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Ne bih voleo da se dogodi slučaj da se Sergej Trifunović upusti u kandidaturu za predsednika Pokreta slobodnih građana, da eventualno preuzme tu funkciju i odgovornost, i da je onda odbaci kao igračku koja mu je dosadila, ocenjuje za Danas Janko Baljak, reditelj i član Političkog saveta PSG.

Izbori bi trebalo da se dogode 26. januara, a rok za podnošenje kandidature za predsednika ističe u petak, 18. januara.

Janko Baljak napominje za naš list da nije razgovarao niti da je upoznat sa politikom koju zastupa do sada jedini zvanični kandidat za predsednika PSG, Aleksandar Olinek, kao i da je o mogućoj kandidaturi Trifunovića čuo samo na nivou mogućnosti a ne izvesnosti.

– Aleksandar Olinek je bio dosta angažovan u PSG i želim da se bolje informišem o tome koju politiku kandiduju na predstojećim izborima. S druge strane, imam uverenja da je za vrsne profesionalce u oblastima u kojima se bave, poput Sergeja Trifunovića, najbolje da ostanu u svojim profesijama, jer, ukoliko prihvati takvu odgovornost u politici, da bi je na kraju odbacio, to bi bilo krajnje neozbiljno. Sergej Trifunović je glumac u zenitu svoje karijere, za mene je on jedan od najvećih srpskih glumaca, inače… S druge strane, nama kojima politika nije primarna profesija, dosta se zamera zato što ne želimo da se lično nešto više angažujemo i da pokažemo svojim primerom da nam je stalo… Ako je to slučaj u vezi sa kandidaturom Trifunovića, a ne trenutna igračka, onda u redu, da vidimo šta je politika koju zastupa…, zaključuje za Danas Janko Baljak.

Rade Veljanovski, zastupnik Pokreta slobodnih građana do izbora novog lidera, u izjavi za Danas jasno zauzima stranu jedinog formalnog kandidata na predstojećim izborima, Aleksandra Olineka.

– Reč je o čoveku koji je u Pokretu slobodnih građana još od osnivanja, koji je angažovan na mnogim poslovima, aktivan je, posebno u oblastima ljudskih prava… Iskreno se nadam da će jedna takva opcija prevagnuti na izborima za novog predsednika. Takođe, nadam se da će on i ostati jedini kandidat za lidera, odnosno da se Sergej Trifunović neće ni kandidovati za tu poziciju. Ne mogu da verujem, naime, da bi naši članovi mogli da daju podršku nekom drugom kandidatu, recimo Sergeju Trifunoviću, jer on odavno uopšte nije aktivan u PSG. Istina je da je jedan od njegovih osnivača, ali, on naprosto nije tu. Voleo bih da se više angažuje i da je više prisutan, ali ne i da, nakon toliko vremena neaktivnosti, odluči da se kandiduje za predsednika – zaključuje Rade Veljanovski za naš list.

Srbijanka Turajlić, jedna od osnivačica PSG, odbila je juče da za naš list komentariše predstojeće izbore u PSG, kao i formalne i moguće kandidate za budućeg lidera.

– Ne mogu i ne želim da komentarišem u javnosti izbore u PSG, kratko je Danasu odgovorila Srbijanka Turajlić.

Takođe, reditelj i jedan od osnivača PSG, Goran Marković, nije želeo da odgovori na naše pitanje o tome šta misli o formalnom i neformalnom kandidatu za predsednika pokreta. On je za Danas rekao da se ne bavi više politikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari