Bastać: Da li gradonačelnik podržava podizanje spomenika Miloševiću? 1

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać uputio je otvoreno pismo novoizabranom gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću.

„Dugo nismo imali gradonačelnika. Još otkad je Vučić, tada u funkciji predsednika Vlade Republike Srbije, rekao da će Mali da podnese ostavku. U međuvremenu, Vučić je postao predsednik, a Mali je izgurao ceo mandat i potom postao ministar finansija. Posle šestomesečne izborne gungule, za gradonačelnika ste kao prvi sa liste SNS-a plus Vučićevi politički pigmeji, izabrani Vi gospodine Radojičiću“, navodi Bastać u pismu gradonačelniku.

Naglasio je da mu se ne obraća kao lekaru i stručnjaku, već kao političaru i stranačkom čoveku, kao i da neće čekati onih 100 dana da bi definisao prioritete u budućem radu, pre svega zbog Radojičićeve izjave da ne treba da očekujemo promene već kontinuitet.

„Te Vaše reči potvrđuje i izbor Vaših saradnika. Dakle, svi zajedno u Beogradu treba da se spremimo za nastavak investitorskog urbanizma koji interese građana smatra manje važnim u poređenju sa interesom kapitala, uz apsolutno ignorisanje mišljenja i stavova stručnjaka. Treba da očekujemo kontinuitet rasta troškova novogodišnje rasvete i jelke, treba da očekujemo nastavak prakse popločavanja užeg i šireg gradskog jezgra sa pločama čiji je rok trajanja kraći od roka trajanja otvorenog jogurta, a nakon čijeg isteka naše ulice i trgovi mogu da garantuju samo izvesnost preloma noge na putu od kuće do posla“, dodaje Bastać.

Naglasio je da ga neće pitati o Savamali i o tome da je odgovornost za suspenziju pravnog poretka na kraju, umesto onih koji su tada bili vrh gradske vlasti, poneo šef smene u stanici policije. Podsetio je i na zemljište i konverzije koje se rešavaju iza zatvorenih vrata, kao i na metro.

„Ali zato moram da Vas pitam nešto novo, nešto o čemu Vaš prethodnik nije imao vremena da se izjasni. Moram da Vas pitam da li ste i vi za to da Slobodan Milošević dobije spomenik u Beogradu, verovatno na Starom gradu, opštini na kojoj živim i trenutno obavljam funkciju predsednika opštine. Mislim da ste građanima dužni taj odgovor, ne samo zato što on predstavlja neophodan delić mozaika za Vaš politički portret, već i zbog toga što se na taj način opštini Stari grad fakturiše novi namet – trošak održavanja tog spomenika. Namet koji Starograđani neće da prihvate. Ni u najavi“, navodi Bastać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari