Bastać: Dodatne 2,2 milijarde evra skuplji metro za sedam godina odlaganja početka izgradnje 1Marko Bastać Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Marko Bastać izjavio je danas da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, prolongirajući izgradnju metroa za koji je projekat bio spreman još 2013. godine, cenu njegove izgradnje povećao sa tadašnjih 2,2 milijarde evra na 4,4 milijarde evra, saopšteno je iz SSP.

U saopštenju se navodi da bi „Beograđani već mogli da se voze prvom linijom (metroa), za projekat koji je bio spreman još 2013. godine kada su za njega glasali svi odbornici Skupštine Beograda, da aktuelni zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nije zaustavio projekat izgradnje metroa“.

„Vesić je ovih sedam godina iskoristio da projekat koji su izradili stručnjaci prilagodi potrebama režimskih tajkuna, pa sada planira da gradi metro iz livade u livadu, a troškovi izgradnje su se sa 2,2 povećali na 4,4 milijarde evra. Dodatne 2,2 milijarde evra nas košta Vesić Goran“, rekao je Bastać a navodi se u saopštenju.

On je dodao i da je to „još jedan dokaz nestručnosti, bahatosti i korumpiranosti vlasti koja nam krade novac, živote i budućnost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari