Bastać: Ispitati motive Lešnjaka, šta je radio u Francuskoj i koliko je puta hapšen tamo 1Marko Bastać Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik beogradske opštine Stari Grad i član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Marko Bastać istakao je danas da je bitno da se ispitaju motivi uzbunjivača Lazara Lešnjaka, koji je Bastaća optužio za korupciju i mučenje.

Bastać je u gostovanju na N1 pitao policiju „čime je Lešnjak ucenjen“, „šta je radio u Francuskoj i koliko je puta uhapšen tamo, da li je pokrao osobe kod kojih je stanovao u Francuskoj i da li je deportovan iz te zemlje“.

Dodao je da nije znao za umešanost Lešnjka, inače njegovog večanog kuma u kriminal pre nego što ga je ovaj krajem oktobra optužio da ga je vezivao za stolicu i mučio zbog toga što mu nije doneo sav novac koji je Bastać navodno dobijao od investitora za nelegalnu izgradnju na teritoriji opštine Stari grad.

Bastać je kazao da neće tužiti Lešnjaka, „jer je on u ovom slučaju ‘izvodjač radova'“, da bi ga prijavio da je znao da je umešan u kriminal i ponovo optužio vrh vlasti Srbije za montiranje procesa protiv njega.

On je ponovo da ne postoji nijedan dokaz za krivično delo za koje je optužen i da nikada nije uzimao novac za nelegalnu gradnju u Starom gradu.

Komentarišući navode nekih medija da je iz budžeta Starog grada isplaćeno 50 miliona dinara firmi „Kodeks trejd“, Bastać je rekao da je taj novac isplaćivan ljudima koji su angažovani za realizaciju besplatnih programa koje opština organizuje za svoje stanovnike.

Bastać je dodao da su ti ljudi saslušivani u policiji.

Objašnjavajući svoju izjavu da je uhapšen u subotu kada je Uprava kriminalističke policije (UKP) pozvala da da izjavu u slučaju „Lešnjak“, Bastać je istakao da je u samom pozivu UKP pisalo da mora da se odazove udmah, te da su navodi ministra unutrašnjih poslova Nebošje Stefanovića da je Bastać sam tražio da ga policija odveze zamena teza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari