Bastać odgovorio Samofalovu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Marko Bastać, osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike, kaže za Danas da je nemoguće promeniti Srbiju ako ne promenimo način na koji razgovaramo kada nismo saglasni i da SDS koristi manir verbalne agresije SNS.

On je to kazao povodom izjave generalnog sekretara SDS Konstantina Samofalova koji je za naš list komentarisao to što je Bastać napustio grupu partija čija su okosnica SDS Borisa Tadića i Nova stranka Arisa Movsesijana, jer kako je naveo „više ne želi da učestvuje u radu opozicione grupacije koja je iznenada kidnapovana od strane pojedinca koji se isključivo bavi pozicioniranjem unutar opozicije“

Samofalov je između ostalog naveo da je istorijat Bastaćeve tendencije da menja stranke i pokrete, bez ikakve ideološke koherentnosti, dobro je poznat i da on prvo mora sa sobom da odluči šta podržava i sa kim sarađuje.

„On nije bio prisutan na pregovorima vlasti i opozicije uz posredovanje EU, ali nemam sumnju da bi iste demonstrativno napustio zajedno sa Jankom Veselinovićem. Bastać prvo mora sa sobom da odluči šta podržava i sa kim sarađuje“, naveo je Samofalov.

Prema Bastaćevim rečima, nije moguće promeniti Srbiju ako ne promenimo način na koji razgovaramo kada nismo saglasni.

„Verbalna agresija i prizemne uvrede su manir SNS-a ali ih SDS bez problema koristi da bi sakrili kako i zasto samo oni u dokumentu koji su predložili Dačić, Đurđević i četvorka evroparlamentaraca vide ono što niko drugi ne vidi i što tamo ne piše. U dokumentu ne piše ništa što će pomoći ljudima da slobodno biraju – kazao je Bastać za naš list i dalje ne precizirajući na kog pojedinca misli kada govori da se bavi pozicioniranjem u opoziciji“, naveo je Bastać.

Prema njegovim rečima, političke organizacije su tu da bi učinile nešto za građane a ne da bi građani bili taoci njihovih ambicija.

„Ne borim se da se promeni vođa već da se promeni sistem a to znači da se jednom zauvek napusti praksa donošenja odluka u otuđenim stvarnim ili lažnim centrima moći koji isključuju građane iz procesa donošenja odluka. Verujem u ljude i njihovu sposobnost da ispravno biraju“,  zaključio je Bastać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari