Bastać: Postali smo meta "naprednjačke medijske histerije" 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Nakon 12 časova blokade „besmislenih“ radova na Trgu republike u Beogradu, postali smo meta „naprednjačke medijske histerije“, ocenio je danas u pisanoj izjavi predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać.

Optužuju nas za sve i svašta oni za koje istina nikada nije bila ograničavajući faktor u obračunavanju sa političkim neistomišljenicima, rekao je Bastać.

On veruje da u tome prednjači „večiti zamenik Vesić“, koji na taj način pokušava da skrene pažnju sa činjenica da projekte koje je započeo pokušava da realizuje bez konsultacije sa stručnjacima i građanima, kao i bez valjanog pravnog okvira, što dokazuje i odluka Upravnog suda o žičari na Kalemegdanu. „Medijski spinovi su jedino preostalo oruđe kojim Vesić pokušava da sakrije uništavanje Beograda koje realizuje ova kriminalizovana, neatručna i bahata vlast“, smatra Bastać.

On navodi da je „Vesić u sredu otišao i korak dalje“, jer je poslao ljude zaposlene u gradskim službama i aktiviste SNS koji su „pljuvali i pretili lopatama“ građanima koji su blokirali radove, a sa ženskim aktivistima razgovarali u „Jutkinom stilu“.

Na intervenciju policije, koja ih je nazvala provokatorima i zamolila nas da se pomerimo, sprečen je veći incident. A sve to zato što tražimo sastanak sa gradonačelnikom Beograda na kom hoćemo da mu objasnimo i uručimo naše zahteve koji su jasni, smatra Bastać. On je ponovio zahtev da se obustave svi radovi na teritoriji Starog grada dok se Starograđani na referendumu ne izjasne da li pristaju na getoizaciju Starog grada.

Drugi zahtev je hitno razrešenje „večitog zamenika“ Vesića koji „sada već u kontinuitetu pokušava da izazove incidente zloupotrebljavajući ljude i huškajući ih na nas“, naveo je Bastać. „U toj veri danas smo gradonačelniku odneli poklon, fotografiju sa manifestacije „Jevremova – ulica susreta“ sa prigodnom posvetom. A za Vesića smo spremili iste one bukagije kojima on pokušava da od ostatka Beograda izoluje Stari grad“, zaključio je Bastać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari