Blagojević: Prebijen sam u kancelariji predsednika opštine Žitorađa toliko da sam izobličen 1Foto: Dejana Majstorović

Jedan od organizatora protesta jedan od pet miliona u Žitorađi Milan Blagojević izjavio je danas da je pretučen u kancelariji predsednika te opštine Ivana Stanojevića, člana Srpske napredne stranke.

On je rekao agenciji Beta da je istučen toliko da je „izobličen“.

Blagojević je rekao da je otišao kod Stanojevića da pita šta je sa peticijom o izmeštanju stadiona, sa još jednim organizatorom peticije, i zašto su ljudi koji su je potpisali „uznemiravani kako bi povukli potpise“.

Blagojević, koji je novinar portala Prokuplje na dlanu, rekao je da Stanojević nije hteo da im pokaže dokument o prelasku upravljanja stadionom sa mesne zajednice na opštinu.

Stanojeviću je zatim zazvonio telefon, prepričava dalje Blagojević, on se javio i rekao – slobodno uđite i u prostoriju je ušlo više lica, funkcionera lokalnog odbora SNS.

„Mene su odmah udarili u glavu, bacili dole, šutirali me, kako ustanem tako me pesnicama opet obore“, rekao je Blagojević, navodeći da je udarac dobio i čovek koji je ušao sa njim kod predsednika opštine.

Blagojević je naveo da je u prostoriju uleteo njihov drugar koji ih je čekao ispred i izvukao ga, jer „ko zna, možda bi me ubili“.

Kako je još rekao, dao je izjavu u prokupačkoj policiji i u ovim trenucima treba da to učini i u policiji u Žitorađi.

On je odbacio kao tvrdnje „van pameti“, iz saopštenja SNS, da su organizatori protesta jedan od pet miliona napali Stanojevića.

PSG osuđuje prebijanje Milana Blagojevića u Žitorađi i zahteva ostavku predsednika opštine

Pokret slobodnih građana osudio je prebijanje Milana Blagojevića, jednog od organizatora protesta u Žitorađi, koga su petorica napadača pretukli u kabinetu Ivana Stanojevića, predsednika te opštine.

Zahtevamo ostavku Ivana Stanojevića koji je, uz napadače koje je pozvao, i sam učestvovao u prebijanju Blagojevića kao i njegovo procesuiranje od strane tužilaštva i suda.

Pokret slobodnih građana upozorio je SNS da umiri svoje predsednike opština, gradonačelnike i druge funkcionere koji su sve češće vinovnici fizičkih napada na građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari