Bodrožić: Vlast se plaši i pokušava da otupi oštricu bojkota izbora 1Foto: Medija centar

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara (NUNS) Srbije Željko Bodrožić izjavio je danas da vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) ima strah od najavljenog bojkota izbora, zbog toga na sve moguće načine „pokušava da otupi oštricu bojkota“.

Bodrožić je gostujući na TV N1 rekao da je u isto vreme mana opozicije koja se odlučila za bojkot „to što nemaju potpunu artikulaciju onoga što žele da građanima ponude kada ih pozivaju na bojkot“.

On je izjavio da „imamo anomaliju da se uglavnom raspisuju opšti izbori uz koje lokalni izbori padaju u zapećak, i gde će Aleksandar Vučić praktično biti kandidat za predsednika svih opština i gradova u Srbiji“, kao i da smatra da je „poprilično diskutabilno u takvom ambijentu pokušavati da se pobedi režim u mikro sredinama kao što su Šabac ili Paraćin“.

„Po meni lično greška je i forsiranje tog nekog „Sandokana“ koji treba da dođe u Šabac. To nije ništa novo, imamo „Sandokana“ i u Vladi Srbije, ako može tamo može i u bilo kom gradu“, kazao je Bodrožić . Dodao je da je „legitimno da svako može da misli da u nenormalnom okruženju može da zadrži svoje ostrvce slobode, ali da se tako samo produžava agonija“.

On je rekao da bi poziv „izaći na izbore sa šizofrenom porukom ovde glasaj a ovde nemoj da glasaš bilo teško sprovesti i u Švajcarskoj“, kao i da smatra da će u tom slučaju „sva artiljerija SNS biti usmerena na Šabac i na Paraćin koji će biti glavna meta da se ta velika pobeda nakon izbora u aprilu proglasi uz poseban akcenat na pobede u Šapcu i Paraćinu“.

„Ne verujem da SNS ne plaši bojkota, nisam ih u prethodnih sedam, osam godina video da su bili u defanzivi. Oko bojkota imaju očigledno problem zbog svega ovoga što su navodno ustupci, kao što je spuštanje cenzusa. Očigledno će na sve načine pokušati da stvore privid da su izbori legalni i legitimni i kako dati legitimet izborima na kojima če SNS odneti pobedu, dok će osnovna opoziciona snaga očigledno ostati van te izborne borbe što samim tim krnji legitimitet Vlade i Skupstine“, rekao je Bodrožić.

On je rekao i da je REM „telo koje je samo sebe degradiralo i izgubilo smisao, kao i da se najnovijim popunjavanjem članstva daje legitimitet onim članovima koji su ostali u njemu, za sve ono što su zaista uradili ili tvrdili da rade“.

„U suštini svi znamo da SNS ne bi ni pristala na ovaj korak da nema pet ili većinu članova u tom REM-u“, kazao je Bodrožić.

Bodrožić: Ministar odbrane vodi ratnohuškačku kampanju dok predsednik šalje poruke mira

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je danas da je ministar odbrane Aleksandar Vulin „najveća sramota koju je Srbija doživela u najnovijoj političkoj istoriji“ i da „zabrinjava to što on zbog ratnohuškačke kampanje koja traje iz dana u dan ne može da ide u okolne zemlje kao što bi bilo normalno u 21. veku“.

Bodrožić je gostujući na TV N1 rekao da se to sve dešava dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić „u isto vreme upućuje poruke u kojima kaže da je za mir“.

„Zabrinjava što je ministar zarobljen u 90-tim a ratnohuškačka kampanja traje iz dana u dan. Zašto se sada naoružavamo kada vičemo mir, zašto izazivamo kada smo okruženi zemljama NATO? Ima 100 pitanja koje bi u normalnoj zemlji trebalo postaviti, pre svega preko Javnog servisa a onda i svih televizija sa nacionalnom frekvencijom. Šta koliko košta (od kupljenog oružja), u kom pravcu idemo i da li to ima smisla?“, kazao je Bodrožić.

On je rekao da je „više puta dokazano da je laž i izmišljotina da imamo nikad jaču vojsku“, kao i da „ratna politika koju ministar odbrane vodi u mirnodobsko vreme sigurno ne vodi ničemu dobrom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari