Bojkot opcija, ne i konačna odluka DS 1Foto: N1

Demokratska stranka će sutra na sednici Glavnog odbora, koja je zakazana za 12 sati odlučiti da li će bojkotovati predstojeće parlamentarne izbore.

Kako Danas nezvanično saznaje DS na današnjoj sednici neće doneti konačnu odluku o bojkotu, već će formulacija odluke glasiti da je bojkot izvestan, ali da u ovom trenutku ne treba zakucavati odluku.

„Bojkot gledamo kao stav, a ne kao cilj. Tu će biti i međunarodna medijacija koju Demokratska stranka neće odbiti“, kaže izvor Danasa iz DS i dodaje da je DS parlamentarna stranka, ali da svakako ne stoji ona besmislena teza da ko nije za bojkot, taj je za Vučića.

Radoslav Milojić, poslanik i član GO DS, kaže da je on apsolutno protiv bojkota.

– Kod nas u Šumadiji se kaže „ne izuva se pred Moravu na deset kilometara, nego na pet metara“. Što bi mi donosili odluku 15. septembra, devet meseci pred izbore i pristajali na ucene Dragana Đilasa ili bilo koga. Nadam se da će Demokratska stranka ostati svoja kao što je to bila i godinama unazad – kaže Milojićić.

I Balša Božović, poslanik DS očekuje kvalitetnu raspravu na temu bojkota.

– Mislim da je u današnjem trenutku izlazak na izbore nemoguć, ali smatram da bojkot ne može biti cilj. Bojkot je opcija, a cilj su fer i slobodni izbori – ističe i dodaje da će nakon sednice GO DS biti održana i sednica GO proširene Demokratske stranke i da bi na njoj mogao da bude utvrđen datum skupštine na kojoj bi se tri stranke ujedinile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari