Borko Stefanović podneo krivičnu prijavu protiv ministra zbog lažnog optuživanja 1Foto: Beta/Info služba SSP

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović je danas podneo krivičnu prijavu protiv donedavnog ministra unutrašnjih poslova, a sada odbrane, Nebojše Stefanovića zbog lažnog optuživanja Zorana Radmilovića da je ispisao „fašističke grafite“ na kući potpredsednika SSP-a Dejana Bulatovića.

Borko Stefanović je novinarima ispred Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu rekao da je ministar Stefanović 12. oktobra u jutarnjem programu Televizije Pink lažno optužio Radmilovića, i da je optužio članove te stranke da su „sami sebi ispisali grafite“.

Zamenik predsednika SSP je naveo da je tadašnji ministar unutrašnjih poslova izneo neistine da su farba i četka kojima je ispisan taj grafit nadjeni na odeći Radmilovića.

Kako je kazao, nalazom veštaka je utvrdjeno da „nije korišćena pomenuta farba niti četka“.

Zamenik predsednika SSP-a je najavio i krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba koje su, po njegovim rečima, „suštinski otele Radmilovića“.

„Nisu ga oteli pravno, ali suštinski jesu. On je proveo u pritvoru 30 dana, lažno optužen. Ko će njemu da vrati tih 30 dana života?“, pitao je Stefanović tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova.

Stefanović je zatražio da ministar „odmah kaže ko je počinilac tih fašističkih grafita“ ili da podnese ostavku.

Po njegovim rečima, Radmilovića su maltretirali, držali ga vezanog za radijator i tražili od njega da „potpiše neke papire“, a i da su mu nudili novac.

On je naveo da poseduju izveštaj lekara o zdravstvenom stanju Radmilovića koji dokazuje da je bio maltretiran.

Radmilović je novinarima kazao da su to bili policajci u civilu koje nikada pre toga nije video, ali da su ga odveli u policijsku stanicu i da je po tome zaključio da su u pitanju pripadnici policije.

Bulatović je podsetio da je policiji izneo da sumnja da bi počinilac mogla da bude osobe koja ga duže vreme vredja na društvenim mrežama, ali ta osoba nije privedena, već su priveli „12 svedoka od kojih su svi njegovi prijatelji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari