Borko Stefanović: Tužilaštvo da istraži kriminalnu hobotnicu i odbrani državu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović pozvao je danas tužilaštvo da radi svoj posao i istraži „naprednjačku kriminalnu hobotnicu“, najavljujući da će nastaviti da svake sedmice iznosi detalje o tome kako se obogatio član Srpske napredne stranke (SNS) Slaviša Kokeza, koji je za sedam godina vlasti te stranke „dotakao zvezde“.

„Koliko je stekao, kao da je sve pretvarao u zlato čega se dotakao, a bio je ranije vlasnik kafića. Na 32 tendera grada Beograda za IT tehnologiju, računarsku opremu i softere, vredne više od šest miliona evra bio je jedini ponudjač“, rekao je Stefanović, na konferenciji za novinare, podsetivši da je i prethodnih sedmica govorio o „dosijeu“ Kokeza, koji je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Stefanović je naveo da je pravi vlasnik „fantomskih firmi preko kojih se pljačkaju gradjani“ predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, ali ni on, kao ni Kokeza, ne reaguju na optužbe koje iznosi protiv njih što „potvrdjuje da govori istinu“.

Prema rečima Stefanovića, grad Beograd planira da naredne godine za IT tehnoligiju izdvoji čak šest puta više novca građana nego 2013, ali je uz to, kako tvrdi, predvidjeno da se zaposli više od trista ljudi koji bi na njoj radili.

„Ovo je samo delić pljačke koja se sprovodi iz gradskog budžeta“, rekao je Stefanović, poručivši tužiocima da počnu „valjano da rade, jer bi time branili državu, ali i svoju čast“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari