Božović: Država da nađe načina da medicinskim radnicima isplati 13. platu 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović ocenio je danas da je u krizi izazvanoj pandemijom korona virusa medicinsko osoblje pokazalo nezapamćeno herojstvo, zbog čega su zaslužili da država pronađe sredstva da im isplati 13. platu na kraju godine.

„Oni moraju biti nagrađeni za trud koji ulažu i na neki, mada ni približno dovoljan, način im se mora pružiti naknada za rizik kom se svakodnevno izlažu. Imajući u vidu sve nepotrebne izdatke, skupe projekte i nekontrolisana davanja iz budžeta, ovo nije nemoguće učiniti i u pitanju je samo želja onih koji o tome odlučuju da ovo učine, ili njihova odluka da ovaj predlog odbiju i na taj način odbiju i da se na neki način zahvale onima koji štite naše zdravlje i živote“, naveo je Božović.

U pisanoj izjavi, Božović je ocenio da ne postoje reči kojima se društvo može zahvaliti za rad lekarima, medicinskim sestrama i drugom medicinskom osoblju za rad, trud, borbu i napore koje ulažu boreći se za zdravlje i živote svih sugrađana.

„Oni to rade izlažući riziku i sebe i svoje porodice, razdvajajući se od svojih najmilijih, odričući se odmora, pauza, bolovanja i slobodnih dana“, dodao je Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari