Brnabić: Kritika je u redu, ali neistina je da je moj brat privatizovao Gošu 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom dvogodišnjice njene Vlade, da je prilično zadovoljna urađenim stvarima, posebno u oblasti digitalizacije.

„Danas je Srbija jedna od retkih zemalja u Evropi gde je digitalizacija sveprisutna“, rekla je Brnabić za TV Hepi i dodala da je njen cilj da Srbija ima efikasnu upravu.

Ona je kazala da je Srbija od 1. januara postala jedna od najkonkurentnijih zemalja kada se radi o ulaganju u intelektualnu svojinu i istraživanja.

Govoreći o kritikama, ona je rekla da je očekivala uvrede da je „fikus“ i da je to nije naročito zabolelo, ali da je povređuju uvrede na račun njene porodice, koje su, kako je dodala, dolazile iz „građanske elite“.

„Kritika je u redu, ali neistina je da je brat Ane Brnabić privatizovao ‘Gošu'“, rekla je Brnabić i dodala da su uvrede dolazile iz „građanske elite“.

Ona je kazala da na društvenim mrežama obraća pažnju na ljude koji nastupaju konstruktivno i da nikoga nije blokirala na Tviteru.

Komentarišući najave da postaje članica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Brnabić je navela da je ona od samog početka imala njihovu podršku i da je SNS podržala da bude ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu iako je bila nestranačka ličnost.

„Ja te 2014, 2015. i 2016. godine nisam naročito verovala u stranke. Ja verujem u jedan određen sistem vrednosti“, rekla je Brnabić za TV Hepi i dodala da je taj sistem videla u SNS-u.

Govoreći o dosadašnjim susretima sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem Brnabić je kazala da će se videti u Poznanju u okviru Berlinskog procesa (4. i 5. jula), i da se on do sada, kako je rekla, trudio da bude korektan, ali da sumnja u njegovu korektnost.

„Haradinaj se trudi da bude izuzetno korektan i ja sam se trudila da igram na tu kartu korektnosti. Ja danas sumnjam u tu korektnost i ono što mene plaši je da tu nema nikakve vizije i da je to najniži vid političkog populizma“, ocenila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari