Brnabić: Niko nema pravo da upada na izložbu uništava i preti 1Foto: Marko Somborac

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je večeras, povodom napada i uništavanja stripova na izložbi u galeriji Stara kapetanija, da jedino država ima pravo na upotrebu sile i uvođenje reda.

Samo država ima pravo na upotrebu sile i uvođenje reda i niko drugi nema pravo da upada, uništava, preti i uvodi red na osnovu svojih sopstvenih uverenja, sviđanja ili nesviđanja, poručila je Brnabić i emisji Hit tvit televizije Pink.

Komentarišući sporno saopštenje koje je tim povodom objavilo Ministarstvo kulture, ona je navela da nije bila upućena u to da će Ministarstvo reagovati.

„Volela bih da smo se konsultovali, jer mislim da je Ministarstvo kulture napravilo dodatnu promociju te izložbe.

Takođe, Ministarstvo je moralo da bude jasnije u tome da je upotreba sile jedino pravo države, i to u cilju zaštite života i slobode svojih građana“, predočila je Brnabić.

Podsetimo grupa od 15 mladića, sa maskama, crnim fajerkama i kapuljačama upala je na izložbu u okviru festivala „Novo doba”, bacila suzavac i pocepala izložene radove u utorak uveče u galeriji „Stara Kapetanija“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

16 reagovanja na “Brnabić: Niko nema pravo da upada na izložbu uništava i preti”

  1. Ovi i dalje izigravaju Vladu iako im je mandat istekao 3. juna. Pa ipak, ovo je dodatni udarac na Ministarstvo (ne)kulture i ministra Ja pa Ja. Znači da će posramljen morati da leti iz fotelje, jer je upravo degažiran. I treba. Niko ne sme da podržava nasilje, uključujući tu i državu.

    • Ma neće on leteti fotelje što je podržao nasilje, već što je promovisao izložbu, a nije pitao Vučića!!!

  2. Nadam se da će ovim ona grozomorna pisma iz Ministarstva biti stopirana. Jer i ona su bila beskrajno nasilna. Terorisala su javnost budalaštinama i ohrabrivala gomilu idiota.

    • Apsolutno….. Ministarstvo NEkulture RS bi i Gerniku proglasilo nakaradnim i nepristojnim, krajnje uznemiravajucim delom, liseno ikakve kulturne konotacije…. STRASNO…..

  3. I tako je žena premjer, prema zasluzi, konačno nokautirala nesrećnog iskompleksiranog Vukosavljevića. Pamtiće se ova sramota u kulturi, dugo.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.