Brnabić o pismu Đilasa o vakcini: Neznalica je i zao, sramoti Srbiju pred EU zbog jefitnih poena 1Foto: Instagram/Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je večeras kao članica Predsedništva vladajuće stranke SNS, komentarisala pismo koje je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas uputio Evropskoj uniji.

Brnabić je ocenila da je Đilas „neznalica i zao“, što se vidi, kako je ocenila, iz njegovog poziva EU da Srbiju i države Zapadnog Balkana uključi u proces vakcinacije, iako je danas „Srbija, kao treća po redu zemlja u Evropi, nakon Velike Britanije i Švajcarske, započela vakcinisanje svog stanovništva“, napisala je ona.

Đilasa je kritikovala i jer se u pismu EU „žali da u Srbiji ne postoje pouzdani podaci o tome kada će se i kojom vakcinom vakcinisati“, preneo je B92.

Brnabić je konstatovala da se Đilas „i ranije na sličan način obraćao EU“ što je ona nazvala „sramoćenjem zemlje zarad jefitnih političkih poena“ u čemu je „Đilas evropski i svetski šampion“.

„Što se tiče evropske budućnosti građana Srbije“, napisala je Brnabić, „molim Đilasa da on o tome ne govori. Za deceniju vladanja Srbijom nisu uspeli da stignu ni do datuma za otvaranje pregovora o pristupanju, ali su zato njegove kompanije prihodovale više stotina miliona evra što je dovoljno da se svi građani Srbije vakcinišu i po nekoliko puta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari