Brnabić prezadovoljna radom tokom svog mandata 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prezadovoljna učinkom tokom svog mandata, da je Vlada Srbije uradila mnogo, ali joj je žao što nisu završili izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

„Rast bruto društvenog proizvoda u poslednje dve godine je iznad četiri odsto. Godine 2018. 4,4 odsto, 2019. godine 4,2 odsto. Za ovu godinu je planiran od četiri odsto. Rast u januaru ove godine je 6,5 odsto“, rekla je Brnabić za u Skupštini srbije odgovarajući na pitanje poslanika Pokreta socijalista Bojana Torbice na koje rezultate Vlade je ponosna.

Brnabić je rekla da je Vlada uradila mnogo stvari, da su mnogo postigli, pre svega, u oblasti digitalizacije, a počeli su da rade sa mladim talentovanim ljudima iz dijaspore i osnovali tačku povratka.

Ona je istakla i da je 2019. godina završena sa prosečnom platom od 510 evra, da je smanjena nezaposlenost, koja je sada ispod 10 odsto, grade se autoputevi.

Ona je navela reformu javne uprave, naglasivši da je „danas u velikoj meri elektronska.

„Imamo zaista značajan napredak na svim listama toga gde je Srbija danas u svojim odbrambenim sistemima i danas, ako imamo ovde i narodne poslanike koji kritikuju to da smo mi bilo kom trenutku ugrozili ekonomsku, finansijsku, vojnu, bilo koju sigurnost, bezbednost i suverenitet ove zemlje, mogu da kažem da nikada Srbija nije bila jača nego što je danas i u svim ostalim temama – borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Koliko smo tona narkotika zaplenili, koliko je MUP uradio“, istakla je Brnabić.

Ona je dodala da je „prezadovoljna“ svime što je uradila, ali da joj je žao što nisu završili izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, što Srbija nije napredovala više u smislu članstva u Svetskoj trgovinskoj organizaciji, što nisu uradili bolju stvar objašnjavajući zašto je potreban novi zakon o GMO, da bi bolje zaštitili naše potrošače, da bi bolje zaštitili naše tržište.

Sledeća vlada će,kako ocenila Brnabić, morati da brine o energetskoj transformaciji zemlje. „To je nešto što će biti veliki zadatak za neku buduću vladu“, istakla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari