Brnabić sa britanskim državnim sekretarom za izvoz o jačanju saradnje 1Foto:Beta/Slobodan Milejvić

Premijerka Srbije Ana Brnabić i britanski državni sekretar za izvoz Grejem Stjuart razgovarali su danas o produbljivanju bilateralnih odnosa i jačanju saradnje.

Brnabić je rekla da su odnosi dve zemlje veoma dobri, ali da je neophodno usmeriti napore na dalje unapredjenje ekonomske i trgovinske saradnje, saopštila je Vlada Srbije.

Stjuart je kazao da su ostvareni dobri uslovi za unapredjenje političkih i ekonomskih odnosa, i dodao da je Velika Britanija zainteresovana za jačanje saradnje kroz realizaciju infrastrukturnih projekata, navodi se u saopštenju.

Brnabić je rekla i da je Srbija zainteresovana za povećanje investicija iz Velike Britanije i za saradnju na realizaciji strateških projekata koji su u planu.

Ona je izrazila uverenje da će biti uspostavnjena intenzivnija saradnja u oblasti zaštite životne sredine i borbi protiv klimatskih promena, navodeći da saradnja sa britanskim partnerima može da bude od velikog značaja u izgradnji zelene ekonomije i zelene energetike, piše u saopštenju.

Sagovornici su zaključili da je u borbi protiv pandemije i Srbiji i Velikoj Britaniji fokus na daljoj masovnoj imunizaciji stanovništva, kao jedinom načinu za što skorije uspostavljanje normalnih životnih tokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari