Brnabić: Verujem da će Srbija na vreme dostaviti izveštaj GRECO-u 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija u borbi protiv korupcije, koja institucionalno nikad nije rešena, nastaviti da sarađuje sa Grupom država za borbu protiv korupcije (GRECO) Saveta Evrope i da na kritike GRECO gleda konstruktivno, jer ih je zaslužila.

Na kritike GRECO ne gledamo negativno, jer smo kritike i zaslužili, izjavila je Brnabić novinarima na DLD konferenciji“Digital, Life, Design“ . Ona je rekla da veruje da će Srbija dostaviti Izveštaj GRECO za šta rok ističe za dva dana. Nakon negativnog izveštaja oformljeno je Koordinaciono telo u Vladi koje na tome radi, za šest meseci je mnogo urađeno, ali u tome ima još mnogo da se radi, podsetila je Brnabić.

Verujem da ćemo da stignemo da dostavimo izveštaj, ali to jeste jedna velika tema u Srbiji i još jedna stvar na kojoj moramo još mnogo da radimo i želimo to da radimo sistematski, rekla je ona.

Brnabić je predočila da je urađen nacrt zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i da ga neće usvajati dok GRECO ne oceni da je usklađen sa njihovm smernicama. Završili smo nacrt zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije na kome smo puno radili i s kojim kasnimo. On je spreman za Vladu. Tražili smo od Ministarstva pravde da nam bez obzira na to kakvi su komentari Evropske komisije, GRECO da svoje komentare na nacrt zakona, jer nećemo usvajati nacrt zakona ako GRECO ne kaže da je on u skladu sa svim pravilima, navela je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari