Foto: N1

Premijerka Ana Brnabić danas je, sa američkim senatorom i predsedavajučim senatskog Odbora za nacionalnu bezbednost Ronom Džonsonom razgovarala o evropskoj budućnosti Srbije, dijalogu Beograda i Prištine i regionalnoj stabilnosti.

Ona je senatoru Džonsonu je zahvalila na konstruktivnom pristupu SAD u pronalaženju trajnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju, kroz dijalog Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju Vladinog pres servisa

Senator Džonson je sugerisao da se „mora gledati u budućnost“, i da u okviru svoje posete regionu „to ističe kao osnovni princip“.

On je pohvalio reforme koje Srbija sprovodi na svom evropskom putu i naglasio „značaj stabilnosti i prosperiteta celog Zapadnog Balkana“.

Zbog budućih generacija mora se pronaći kompromisno rešenje, zajednička je ocena premijerke i američkog senatora, ističe se u saopštenju.

Ana Brnabić ocenila je da su jučerašnje poruke predsednika Aleksandara Vučića bile jasne i da je su ciljevi „mir, stabilnost i saradnja, kao preduslov za ekonomski boljitak“ Srbije i celog regiona“.