Bujošević: Upadom u RTS protesti "1 od 5 miliona" izgubili legitimitet 1Foto: N1

Generalni direktor Radiotelevizije (RTS) Srbije Dragan Bujošević izjavio je večerasda su protesti izgubili legitimitet upadom opozicije u RTS.

Generalni direktor Radiotelevizije (RTS) Srbije Dragan Bujošević izjavio je večeras da su protesti izgubili legitimitet upadom opozicije u RTS.

Kada je opozicija najavila blokadu RTS, upozorili smo da će protesti time izgubiti legitimitet, a to se večeras i dogodilo, obrazložio je Bujošević u Dnevniku RTS.

On smatra da je deo lidera opozicije, koji je upao u RTS, mimo zakona hteo da uređuje programsku šemu i sadržaj tog javnog medijskog servisa.

„Taj zakon su doneli oni ljudi koji su večeras upali na RTS“, konstatovao je Bujošević, koji se nada da je to bio poslednji upad u RTS.

On se izvinio zaposlenima što su bili onemogućeni da „normalno“ obavljaju svoj posao i gledaocima što su programi kasnili, jer su „ekipe bile blokirane u zgradi“.

„Mogu da obećam da mi nećemo upadati ni u stranačke, ni u poslovne prostorije lidera opozicije, jer znamo da je to suprotsno zakonu“, naglasio je Bujošević.

On je izrazio nadu da će međunarodna novinarska udruženja, organizacije i država razgovarati o ovom upadu na RTS.

Podsetimo, pripadnici Žandarmerije izbacili su iz zgrade Radio televizije Srbije sve učesnike protesta „1 od 5 miliona“ koje su nešto pre 20 časova na ulaz iz Aberdareve ulice unutra pustili radnici obezbeđenja RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari