Burna politička zbivanja u Šapcu, Zapadna Srbija prišla SNS-u 1Lista "Nebojša Zelenović-Šabac je naš" podnela 20 prigovora Foto: D. Eraković

Nakon odluke Upravnog suda da žalbe liste „Nebojša Zelenović-Šabac je naš“ vrati na ponovno odlučivanje Gradskoj izbornoj komisiji, došlo je do otvorene saradnje Zapadne Srbije sa SNS.

Po odluci Upravnog suda GIK će morati da se izjasni o podnetim žalbama gde su konstatovane zloupotrebe na 19 biračkih mesta. Međutim, već u danas održan je sastanak predstavnika Zapadne Srbije čija je lista „Novi tim za Šabac“ pripadala prodemokratskom bloku, u prostrorijama SNS.

Kako je navedeno u saopštenju Gradskog odbora SNS, postignut dogovor o programskim ciljevima za dobrobit svih građana Šapca, i o mogućoj koaliciji u Šapcu i usklađivanju izbornih programa u interesu je građana.

„Tokom susreta, koji je protekao u konstruktivnoj atmosferi, nije bilo reči o raspodeli vlasti niti imenovanjima, već se govorilo isključivo o stvaranju što povoljnijih uslova za ekonomski razvoj grada, proceni potencijala za ulaganja, privlačenju domaćih i stranih investitora, razvoju prigradskih i seoskih područja, kao i predlozima za sprovođenje socijalne i zdravstvene politike. Posebno ističemo da će jedan od glavnih prioriteta nove vlasti biti stvaranje uslova i motivisanje mladih da ostanu u Šapcu i tu grade svoju budućnost“, navode u saopštenju.

GO SNS ističe da je potencijal za razgovore sa predstavnicima Zapadne Srbije prepoznat u činjenici da je Zapadna Srbija priznala rezultate ponovljenih izbora u Šapcu što je ocenjeno kao politički korektno.

Inače, Zapadna Srbija nastala je od URS-a odnosno G-17 plus , i partcipirala je u gradskoj vlasti. U poslednjem sazivu priplao joj je mesto predsednika Gradske skupštine i člana gradskog veća, kao i mesto direktora najvećeg šabačkog javnog preduzeća „Infrastruktura“.

Po svemu sudeći, nakon konstatovanja izbornih nepravilnosti na 20 biračkih mesta trebalo bi očekivatida se tu izbori ponove. Tu je registrovano oko 20.000 birača, i u mnogome bi mogla da se naruši postojeća izborna matematika.

Prema nezvaničnim rezultatima, nakon ponovljenih izbora na 27 birališta, SNS bi imao 36 mandata, lista „Šabac je naš“ 21, „Novi tim za Šabac“ sedam, „Metla-Opstanak“ dva, i po jednog odbornika: Ruska stranka, Evropska zelena partija i UDS.

Ipak, o svemu ovome znaće se mnogo više nakon sednice GIK zakazane za utorak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari