Čabraja novi poslanik Zelene stranke 1Goran Čabradi i Aleksandra Čabraja Foto: Zelena stranka

Zelena stranka dobila je još jednog poslanika u Skupštini Srbije. Aleksandra Čabraja, dosadašnja samostalna poslanica, uz Gorana Čabradija, biće drugi poslanik Zelene stranke u aktuelnom sazivu Parlamenta, saopšteno je na konferenciji za novinare u ovoj stranci .

Čabraja je u parlament ušla kao poslanica pokreta Dosta je bilo, ali je vrlo brzo, uoči predsedničkih izbora, napustila taj pokret i njihov poslanički klub i do sada je u parlamentu delovala kao samostalni poslanik.

„Politika Zelene stranke nije politika sukoba i podela. Nije politika mitinga i kontramitinga. Nas ne pokreće gola borba za vlast nego projekti koji će unaprediti život svih građana Srbije. I mi svakodnevno radimo na realizaciji tih projekata. Mi ne menjamo politiku od izbora do izbora. Naši stavovi su isti od osnivanja. To su vrednosti koje deli i Aleksandra Čabraja. Njenim dolaskom Zelena stranka je dobila kvalitetnog političara i odlučnog borca, koji će doprineti jačanju Zelene stranke. Uveren sam da ćemo kao tim uraditi mnogo“, rekao je Čabradi, lider Zelene stranke.

Novopečena poslanica Zelene stranke Aleksandra Čabraja navela je da su Srbiji potrebni novi programi i ljudi, s novim idejama, koji neopterećeni starim dilovima i starim dugovima mogu ponuditi nova i bolja rešenja.

„U politiku sam ušla pre pet godina sa željom da se konačno promeni prevaziđeni partokratski sistem koji razara Srbiju. Zelenu stranku doživela sam kao tim novih ljudi iskreno posvećenih borbi za lepšu Srbiju i, za razliku od većine drugih stranaka, neopterećenih balastom prošlosti, političkom kombinatorikom i podelom plena. Posebno mi je važno to što su popis i zaštita kulturne baštine Srbije važan deo programa Zelene stranke, jer sam u Skupštini pre svega pokušavala da se bavim ovim temama koje nažalost većinu političara ne zanimaju. Verujem, da zajedno možemo da učinimo Srbiju boljom, čistijom, fizički i duhovno zdravijom zemljom bez podela, zemljom u kojoj su različitosti prednost, iz koje mladi ne odlaze, nego je vide kao mesto odličnih perspektiva za karijeru i život“, rekla je Čabraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari