Čačak: Grupa građana Ivan Ćalović najavila bojkot izbora 1Foto: Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Grupa građana „Ivan Ćalović“, koja je nedavno formirana u Čačku, saopštila je danas da će bojkotovati predstojeće parlamentarne i lokalne izbore, ocenjujući da su u sadašnjim okolnostima „potpuno obesmišljeni“ svi napori da se u ravnopravnoj izbornoj utakmici bore za interes Čačana.

„Duboko svesni estremne polarizacije ne samo na političkoj sceni Srbije i našeg grada, već i srpskog društva u celini, i duboko svesni neophodnosti korenitih i sveobuhvatnih sistemskih promena, kao i potrebe za potpuno novim pristupom u rešavanju nagomilanih problema i tenzija, doneli smo odluku da bojkotujemo predstojeće izbore na svim nivoima“, naveli su iz grupe građana.

Dodali su da su svesni da će njihova odluka jednom delu njihovih potencijalnih birača koji su protiv vlasti, ali i protiv bojkota, uskratiti mogućnost da biraju alternativu i da imaju svoje predstavnike u lokalnom parlamentu.

„Međutim, u ovom trenutku smatramo da ne postoji ni minimum uslova koji bi nas opredelili na izađemo na izbore“, piše u saopštenju.

Navodi se da je grupa građana Ivan Ćalović formirana kao „rezultat velikog nezadovoljstva“ postojećim političkim prilikama i funkcionisanjem gradske vlasti u Čačku, sa idejom da se promeni postojeći sistem i njihovi glavni nosioci.

„Mi nemamo mentore u Beogradu, nemamo mentore ni u inostranstvu, nama ne rukovode ekonomski i politički centri moći. Odluka o bojkotu je samo naša. Ona ne zavisi ni od pritisaka, ni od ucena, ni od bilo kakvih ponuda za koalicijama, bilo od strane vlasti ili od strane opozicije jer i jedne i druge smatramo odgovornim za prilike u kojima se sada nalazimo“, stoji u saopštenju.

Grupa građana, okupljena oko poznatog čačanskog advokata Ivana Ćalovića, formirana je pre nekoliko meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari