Čedomir Čupić govornik na protestu "1 od 5 miliona" 16. marta 1Foto: V. Ristić

U Kragujevcu će sutra biti održan 11. protest „Jedan od pet miliona“ na kome će govoriti profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić i poljoprivrednik Dragiša Đurđević

Članica Organizacionog odbora kragujevčkog protesta Aleksandra Kostić izjavila je FoNetu da su građani odlučili da umesto političara žele da čuju nestranačke ličnosti.

Na prošlom protestu građani su se izjasnili da ne žele govore stranačkih lidera, pa će i ovoga puta političari ostati bez mikrofona, rekla je Kostić.

Na pitanje zbog čega se na protestu ne potpisuje „Sporazum sa narodom“, ona je odgovorila da taj dokument nudi Savez za Srbiju (SZS) i on treba da ga deli građanim.

Mi nismo deo SZS, a pored toga smatramo da sa građanima treba prvo da se razgovara o Sporazumu, da SZS čuje njihovo mišljenje i predloge, pa nakon toga da se ponudi na potpisivanje, kazala je Kostić.

Sa prethodnog protesta u Kragujevcu upućena je lista zahteva predstavnicima vlasti i opozicionim liderima u Srbiji, a u delu koji se odnosi na opoziciju konstatovano je da „kod velikog broja opoziciono nastrojenih građana postoji opravdana sumnja u njihove dobre namere, bazirana na ranije izneverenim očekivanjima“.

Od opozicije se zahteva i „izričit otklon i čišćenje sopstvenih redova od pojedinaca, stranaka i pokreta koji su sarađivali ili sarađuju sa Srpskom naprednom strankom na bilo kom nivou vlasti“, kao i jedinstvo u zajedničkom delovanju „do svrgavanja aktuelnog režima“.

Građani će se okupiti na platou kod Skupštine grada odakle će kolona krenuti znatno dužom rutom nego do sada – ulicama Dr Zorana Đinđića, Save Kovačevića, Grada Sirena, Nikole Pašića, 27. marta, Kralja Aleksandra i Branka Radičevića do Đačkog trga, gde će se obratiti Čedomir Čupić i Dragiša Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari