Popović Ivković optužila opoziciju za raspirivanje nasilja u društvu 1Biljana Popović Ivković Foto: FoNet/MUP

Upitana da li će reagovati na nasilje koje propagiraju predstavnici SNS članica Predsedništva te stranke Biljana Popović Ivković odgovorila je da je to zamena teza i da ne može da se poredi sa nasiljem opozicije koja poziva na odvođenje u logore, silovanje, napada i najgrublje vređa žene.

„Ajte, nemojte molim vas sa zamenom teza. Bila sam vrlo jasna i vrlo precizna. Hoćete da poredite Bratislava Gašića sa grozotama koje je izgovorio Veselinović? To vam nije neko poređenje, vi ste žena. Ja ne znam šta je Đukanović (Vladimir) napisao Novaku Đokoviću, ali zato znam šta je Veselinović napisao premijerki i znam da je udovicu pokojnog Olivera Ivanovića nazvao đavolom. Nulta tolerancija postoji, nasilje je neprihvatljivo. Ne možete porediti jedno i drugo, to nije za poređenje. Pa je l Bratislav Gašić pretio Afroamerikancima? Gašić je bio kažnjen, nije bio na funkciji i to je predsednik vrlo jasno rekao. To što vi činite se zove zamena teza“, rekla je između ostalog Popović Ivković, inače i državna sekretarka u MUP, na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama SNS.

Ona je optužila danas čelnike Saveza za Srbiju da raspiruju nasilje u društvu. Ona je na konferenciji u Beogradu rekla da SNS i država neće da tolerišu nasilje i da će se snažno protiv toga boriti odbacujući navode o nasilju koje sprovode i članovi te stranke.

Popović Ivković je rekla da će vlada pooštriti zakonska rešenja za najteža krivična dela i nasilnike, što je nedavno i najavio predsednik Srbije Aleksadar Vučić.

Ona je direktno optužila Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Željka Veselinovića da propagiraju politiku nasilja i mržnje, a potom se osvrnula na snimak koji se pojavio u mediji, na kojem se vidi verbalni sukob Đilasa tokom protesta sa predstavnicima „Marks21“.

Popović Ivković je ocenila da je Đilas nasilno reagovao jer nije mogao da podnese istinu koju su mu govorili predstavnici tog pokreta o bogaćenju u vreme dok je bio na vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari