Čomić: Rado ću snositi sve posledice 1Gordana Čomić Foto: Fonet/ Aleksandar Levajković

Rado ću, sa veseljem, snositi sve posledice koje će stranka doneti i rado ću da gledam 100 žena koje će posle sledećih izbora sigurno biti u skupštinskim klupama i 40 odsto u ostalim skupštinama.

To je izjavila danas FoNetu poslanica Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić o odluci Etičkog odbora DS da preporuči njeno isključenje iz stranke.

Moje rešenje etičke dilemo o dve odluke, borbi za politiku zastupljenisti žena i odluka o bojkotu sednica, je rešena tako što sam odlučila da podnesem predlog zakona o zastupljenosti manje zastupljenog pola na 40 odsto, objasnila je Čomić.

Te odluke ne bi bilo da nije bilo saglasnosti većine i nema dobrih promena bez institucionalnog dijaloga, smatra ona.

Čomić je, na pitanje da li veruje da će drugi organi stranke odbiti odluku Etičkog odbora i njeno isključenje iz DS, rekla da je na njima etička odluka.

Na njima je da mere i vrednuju jesmo li privrženi politici DS da stvorimo prostor za žene, jer je to ono što je evropski duh i svako neka odluči kako misli da treba, zaključila je Čomić.

Etički odbor Demokratske stranke doneo je sinoć preporuku da poslanica Gordana Čomić bude isključena iz stranke, a o toj preporuci odlučivaće Izvršni odbor i Predsedništvo stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari