Da li će državni službenici biti na poslu ili na mitingu naprednjaka 1Foto: Facebook

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ u Užicu su pozvali građane da u petak, 19. aprila, provere da li su zaposleni u javnom sektoru na svojim radnim mestima ili su otišli na Vučićev miting u Beograd. 

„Prošetajte u petak do državnih institucija da zajedno proverimo gde su naši državni službenici – na svom radnom mestu ili su otišli u Beograd da, o našem trošku, podrže Aleksandra Vučića“, piše u proglasu.

„Da li je posao direktora javnih preduzeća da organizuju posao i da pruže dobre usluge građanima ili da pune autobuse koje mi plaćamo“, naveli su organizatori užičkog protesta „1 od 5 miliona“.

Takođe, građani su pozvani da „ako u petak ne budu mogli da završe posao u u gradskim službama ili u slučaju da dugo budu čekali zbog odsudstva zaposlenih, to dokumentuju i da dokaze o tome,putem mejla, dostave organizatorima protesta „1 od 5 miliona“.

„Ako vas teraju na put, ucenjuju ili prete vama ili članovima vaše porodice, javite se, diskretno ćemo vam pružiti pravnu pomoć“, zaključuje se u proglasu.

Užički naprednjaci su planirali organizovani odlazak autobusima u Beograd, sutra između 10 i 11 časova sa parkirališta ispred gradskog stadiona.

Društvenim mrežama kruže fotografije tog parkirališta na kojima se vidi obaveštenje, koje nije overeno potpisom i pečatom, u kome piše: „Obaveštavaju se građani da je autobuski parking rezervisan 19.04.2019. godine do 12 časova“. Tim parkiralištem gazduje Parking servis gradskog JKP Bioktoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari