Dačić i Bratu: Spremnost za nastavak konstruktivne saradnje bazirane na poverenju 1Foto: Kabineta predsednika Narodne skupštine

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom, navodi se u saopštenju.

Dačić je čestitao ambasadoru Bratuu izbor na novu funkciju, podsetio na „odličnu saradnju“ koja je ostvarena u prethodnom periodu dok je ambasador Bratu bio na čelu Misije OEBS na Kosovu i Metohiji i izrazio „nadu da će ona biti nastavljena i na novoj funkciji“.

Razgovarano je o dosadašnjoj saradnji Narodne skupštine i Misije OEBS u Beogradu i mogućnostima za dalji zajednički rad u cilju unapređenja rada Narodne skupštine, ističe se u saopštenju.

Dačić i Bratu: Spremnost za nastavak konstruktivne saradnje bazirane na poverenju 2
Foto: Kabineta predsednika Narodne skupštine

Ambasador Bratu je istakao spremnost Misije OEBS u Beogradu da svojim aktivnostima pomogne institucijama u Srbiji u sprovođenju reformi i realizaciji ciljeva koje je Vlada postavila.

Dačić je informisao sagovornika o drugoj fazi međustranačkog dijaloga i o video sastanku, koji je u okviru tog procesa imao sa Dejvidom Mekalisterom i predstavnicima Evropskog parlamenta, u ponedeljak, 1. marta 2021. godine.

Dačić i Bratu: Spremnost za nastavak konstruktivne saradnje bazirane na poverenju 3
Foto: Kabineta predsednika Narodne skupštine

Na interesovanje ambasadora Bratua u vezi sa ustavnim amandmanima koji se odnose na pravosuđe i izbor sudija, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić upoznao je sagovornika sa procedurom promena Ustava.

Obostrano je izražena spremnost za nastavak konstruktivne saradnje bazirane na poverenju i partnerskim odnosima, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari