Dačić: Komuniciram sa Vučićem, ne znam što se drugi javljaju 1Foto: EPA-EFE/Koča Sulejmanović

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić upitao je danas funkcionere Srpske napredne stranke (SNS) Zoranu Mihajlović i Dragana Šormaza „što se javljaju kad sa njima niko ne pregovara ni o čemu“.

Odgovarajući na negativne komentare koje je dobio posle predloga da SPS i SNS zajedno izađu na izbore, Dačić je na televiziji Hepi rekao da on komunicira sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem i da mu nije rekao ništa loše“, a da druge funkcionere niko nije pominjao.

„Ja poznajem samo jednog čoveka i u SPS-u i u SNS-u koji nose teret, nose svoj krst i na osnovu kojih liste dobijaju glasove. Ja bih zamolio druge da ne pridodaju sebe istorijskim događajima i nek ukažu malo poštovanja koalicionim partnerima“, rekao je Dačić.

„Što se oni javljaju, možda hoće druge koalicione partnere, možda hoće (Dragana) Đilasa i Mariniku Tepić, možda Vuka Jeremića, možda bi im oni bili bolji koalicioni partneri od SPS-a. Sad kaže Zorana Mihajlović da sam ja bio sa njima u koaliciji, a kad sam došao u vladu zatekao sam nju u G 17“, rekao je Dačić i poručio da „oni koji su bili dosovci nemaju pravo da zameraju ništa SPS-u.“

Dačić je dodao da je neobično što ga Šormaz i Mihajlović napadaju zbog predloga da SNS i SPS idu zajedno i pitao „šta bi tek bilo da je rekao da ne želi sa naprednjacima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari