Dačić: Nastavak dijaloga sa Prištinom verovatno u martu 1Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da bi međupartijski dijalog trebalo da bude nastavljen u martu, ali da se o tome ne zna ništa više, osim da bi trebalo da počne „nekom video konferencijom“ njega i četiri posrednika iz Evropskog parlamenta i predsednika Spoljnopolitičkog odbora Dejvida Mekalistera.

Dačić je za TV Hepi rekao da bi izvestilac za Kosovo Viola fon Kramon trebalo da se izjasni i govori o odluci Kosova da ne zove posmatrače na izbore, daje predloge i amandmane na predlog izveštaja Evropskog parlamenta o Srbiji.

Šta ciljaju – ciljaju lično predsednika Aleksandra Vučića, rekao je Dačić o navodima da će neke od pitanja – Krušik, Jovanjica ili Telekom, biti deo teksta izveštaja.

„Je li se to očekuje iz ovih amandmana? Pridružuju se ličnim napadima na predsednika Republike? Kada je reč o Telekomu, to je pitanje lobiranja“, smatra Dačić.

Dačić o dijalogu sa Prištinom ističe da „smo uvek bili pristalice onoga da – što potpišemo, to i sprovedemo, a ne da to učinimo zbog događaja ili spektakla, a kod Prištine nije problem da potpišu šta hoćete, jer neće ništa da sprovedu“.

Sada se vratila američka administracija, koja je bila u vreme kada smo potpisali Briselski sporazum, dodao je on i izneo da nije siguran da će postojati politička volja Prištine i Brisela da se provede Briselski sporazum, pre svega formiranje Zajednice srpskih opština.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.