Dačić: Ne vodimo antirusku politiku 1

To što Srbija hoće da ide u Evropsku uniju (EU) ne znači da će ikada da vodi antirusku ili antisrpsku politiku, jer to je jedno te isto, poručio je danas predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić na predizbornom skupu koalicije SPS-JS za beogradske izbore na Zvezdari.

Dačić je istakao da „bez Rusije ne možemo da odbranimo srpske interese“.  „Rekao sam u Ujedinjenim nacijama da Srbija nikada neće prihvatiti nezavisnost Kosova i Metohije“, naveo je Dačić.

On je rekao da će, dok je ministar spoljnih poslova Srbije, svaki dan raditi na tome da se broj država koje su priznale nezavisnost Kosova spusti ispod sto.

Dačić je rekao da na SPS i JS ne mogu da se vrše pritisci.

„Ne mogu da se nude određene privilegije ili kako sam to nazvao političke lizalice u cilju ući ćete u EU, ali samo uvedite sankcije Rusiji, ućićete u EU, ali samo priznajte nezavisnost Kosova.To je za nas apsolutno neprihvatljivo“, istakao je on.

Dačić je rekao da Srbija želi dobre odnose u regionu, ali je ukazao na „istorijske činjenice da su Srbi bili najveće žrtve genocida u prošlom veku“.

„Velika Srbija nikada nije postojala.Ona je postojala samo u snovima ili u pričama nekih, a velika Hrvatska je postojala, to je bila Nezavisna država Hrvatska“, rekao je Dačić i dodao da su tu državu napravili Hrvati, a ne Hitler i oni za to treba da snose odgovornost.

Dačić je dodao da mu je teško da u izbornoj kampanji govori o Beogradu, jer mu se pored ozbiljnog državnog posla koji radi kao ministar spoljnih poslova, čini da mu Beograd „nije na dnevnom redu“ i nabrojao šta je sve radio u prethodnom periodu.

On je rekao da je Beograd izgrađen zahvaljujući komunistima i socijalistima posle 1945. godine.

Dačić je rekao da kao što on vodi spoljnu politiku „jasno, čvrsto i odlučno“, tako bi Aleksandar Antić i njegov tim trebalo da vode Beograd.

„Mi nikada nismo izdali svoj narod, i vi ovde u Beogradu nikada ne smete da izdate Beograđane“, poručio je Dačić.

Dačić je rekao da oni koji su na ovoj listi kandidata za odbornike u Skupštini Beograda, ne smeju da lažu narod, već moraju da govore ono što je realno.

„Pokažite svojim primerom i posvećenošću da ćete se boriti za građane Srbije, da se nećete boriti za svoje džepove, nego da ćete voditi računa o opštem interesu Beograda“, rekao je Dačić.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je da su na Zvezdari „primanja u poslednje vreme mala za Beograd“ i dodao da koalicija SPS-JS nikada više neće glasati da se u Srbiji smanjuju penzije i plate i dodao da moraju da se povećavaju.

On je rekao da je 4. mart veliki izazov za koaliciju SPS-JS.

Marković je rekao da se koalicija SPS-JS zalaže za to da „u brak ulaze žena i muškarac i protiv su parade srama“.

On je rekao da dok je Dačić bio premijer Srbije u Beogradu nije bilo „gej parade“.

Marković je rekao da je Dačić priznat u Vatikanu, Americi, Rusiji, u afričkim državama i dodao da „moramo da ga čuvamo kao Nikolu Teslu“.

Kandidat izborne liste „Ivica Dačić – SPS – Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija“ za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić rekao je da je ponosan na činjenicu da Beograd „svaki dan sve više postaje svetska metropola“ i na ono što je urađeno u prethodnih nekoliko godina.

„Beograd ne sme da stane, Beograd ne sme da se vraća unazad, Beograd mora da nastavi da se razvija.Mi ćemo nastaviti da razvijamo Beograd“, poručio je Antić.

On je dodao da Beograd mora da se gradi, da mora da se nastavi sa velikim infrastrukturnim projektima.

Antić je rekao da će graditi vrtiće, zdravstvene ustanove, škole, da Beograd mora da bude „zeleni grad“, ali je istakao i da do svake kuće mora da se uradi asfalt i sprovede kanalizacija.

„Naša najvažnija obaveza je da obezbedimo da Beograd bude solidaran grad, human grad, moramo da se bavimo žestokom i aktivnom socijalnom politikom kroz konkretne mere“, istakao je on.

On je rekao da je siguran da lista SPS-JS, „svi oni zajedno predstavljaju snagu Beograda i sigurne ruke koje će sjajno voditi Beograd“ i istakao da je ponosan na listu na kojoj su ugledni ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari