Dačić o situaciji na KiM: Rat nerava, pobediće ko zadrži hladnu glavu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić danas je povodom aktuelne situacije na Kosovu, ocenio da je to „rat nerava“ i da će pobediti onaj ko zadrži hladnu glavu.

Dačić je za TV Pink rekao da se tamo vodi jedna velika diplomatska bitka, da li će se dalje ići jednostranim akcijama ili one neće biti dozvoljene i poštovaće se ono što je ranije potpisano, dodavši da nas čeka intenzivan period.

„Zapad bi hteo da dođe do rešenja problema na Kosovu i Metohiji, ali je već osmislio, a to je priznanje nezavisnosti lažne države. Oni bi miliom ili silom voleli da se reši na takav način“, rekao je Dačić.

On je kazao da mnogi pale fitilj na Kosovu zato što ako je situacija mirna gubi se značaj njihove uloge kada se govori o međunarodnim predstavnicima.

„Oni se godinama nalaze tu na Kosovu, pa i u BiH sa motivacijom da doprinesu regionalnom miru i stabilnosti. Šta bi oni radili ako bi zaista postojala regionalna stabilnost, ukoliko nema incidenata i reše se svi problemi“, naveo je Dačič.

Prema jegovim rečima, druga strana motivisanosti za izazivanje incidenata je agresivnost predsednika Vlade Kosova Aljbina Kurtija, koji pokušava da predstavi da je njegova vlada prva koja ima legitimitet, a da su prethodne bile nevažeće.

„Mislili smo da je (Hašim) Tači loš i da nema gori, pa se onda pojavio (Ramuš) Haradinaj i sada Kurti“, kazao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari