Dačić: Ovo više nije hladni rat koji se vodi u svetu, ovo je ledeni rat 1Foto: EPA/ABED AL HASHLAMOUN (arhiva)

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da rekonstrukcja vlade do sada nije bila prioritet državnog vrha.

– Bez obzira što je rekonstrukcija Vlade tema koja interesuje medije i građane, to u ovom trenutku možda i nije prioriret s kojim se državno rukovodstvo bavi. Ti razgovori vodiće se sa predsednikom najjače partije Aleksandrom Vučićem, u sledećim danima i nedeljama. To se neće dogoditi za nekoliko dana“, rekao je Dačić gostujući na TV Prva.

Ministar je na pitanje da li plaši da će možda i on biti „rekonstruisan“, odgovorio da se takva pitanja ne rešavaju na taj način.

„Imam prednost što sam predsednik stranke, druge najjače u Srbiji. Dakle, tu je pitanje strateške saradnje, a ne mesta, odnosno, pitanje saradnje SNS i SPS i to su dugoročni odnosi“, ističe potpredsednik Vlade.

„Personalno, hoće li sve biti isto, ili će neko od naših biti promenjen sve je stvar dogovra“, rekao je još Dačić i dodao: „Ako mene pitate, u mojoj agendi na kom mestu je to pitanje- uopšte ga ne vidim.“

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku pred Srbijom su mnogo važnija i teža pitanja. „Ovo više nije hladni rat koji se vodi u svetu, ovo je ledeni rat. Očekujemo još povlačenja stranih diplomata, od nas traže i da se izjasnimo o slučaju Skripalj, tu su i pitanje ekonomskih odnosa Kinom, zatim regionalne stabilnosti…“, rekao Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari