Dačić razgovarao s ruskim ambasadorom o daljoj saradnji i poslao čestitku Lavrovu 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/Ognjen Stevanovic/MO (Arhiva)

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je danas s ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Poseban akcenat na sastanku, kako se navodi, stavljen je na predstojeću sednicu Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koja treba da bude održana u martu u ruskom gradu Kazanju.

Dačić je čestitao na formiranju nove Vlade Rusije i „izrazio najbolje želje za napredak i blagostanje bratske Rusije“, navodi se u saopštenju.

Posebno zadovoljstvo, kako se navodi, Dačić je izrazio povodom reizbora na funkciju ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova.

Dačić je Bocan-Harčenku uručio čestitku Lavrovu kome je poželeo uspeh na ličnom i profesionalnom planu, stoji u saopštenju.

„Uveren sam da ćemo, polazeći od viševekovnog prijateljstva naših bratskih naroda i obostrane spremnosti za unapređenje svih vidova saradnje naših zemalja, koja se odlikuje visokim nivoom strateškog partnerstva i bliskosti, i dalje zajednički raditi u interesu prosperiteta Srbije i Rusije“, naveo je Dačić u čestitki Lavrovu.

Dačić je u čestitki naveo da su njegovi brojni susreti sa Lavrovom i „prijateljska, otvorena i konstruktivna saradnja“ doprineli „ubrzanom razvoju i produbljivanju odnosa dve zemlje u svim oblastima“.

„Posebno želim da izrazim zahvalnost za doslednu podršku Rusije u rešavanju pitanja Kosova i Metohije i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i za pomoć u diplomatskoj borbi koju naša zemlja vodi u cilju iznalaženja mirnog i obostranog prihvatljivog rešenja tog pitanja“, dodaje se u čestitki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari