Dačić: Razgovori uz posredovanje Evropskog parlamenta neće početi pre juna 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić povodom današnjeg konsultativnog sastanka u okviru međustranačkog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova uz posredovanje Evropskog parlamenta rekao je da razgovori neće početi pre juna.

Dačić je gostujući na televiziji Hepi rekao da će 7. maja biti informisan o prvoj rundi razgovora, ističući da je „pozvano 26 stranaka i gotovo sve će se odazvati“.

Ponovio je da će danas razgovarati sa pedstavnicima vlasti i dela opozicije koji je odbio posredovanje Evropskog parlamenta.

„Ovaj dijalog gde učestvuje EU sada je diktiran dinamikom koja dolazi od strane Evropskog parlamenta. Pre juna sigurno nećemo imati početak tog dijaloga, čak ga neki od njih najavljuju i u septembru“, naveo je.

Rekao je da platformu za razgovore Narodnoj skupštini nisu poslali samo predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

„Ne mogu unapred da znam kakve ko ima ambicije. Oni sada već analiziraju da li će da učestvuju ili da bojkotuju izbore“, kazao je Dačić.

Govoreći o optužbama na račun Dragana Markovića Palme za podvođenje devojčica i žena, Dačćić je ocenio da je davanje izjave u jagodinskoj policiji potpredsednice SSP Marinike Tepić o tom slučaju, pretvoreno u politički skup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari