Danas prvi sastanak u okviru dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje EP 1Foto: Bojan Cvejić

Prvi sastanak u okviru dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropskog parlamenta, održaće se danas a srpski opozicionari nemaju velika očekivanja od tih razgovora.

Kako agencija Beta nezvanično saznaje, tema prvog sastanka biće stanje u medijima.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su njegova očekivanja od dijaloga generalno mala „jer toliko toga treba popraviti u Srbiji“.

„Ako eventualno nešto bude i dogovoreno, pitanje je na koji način će to moći da se isprati i eventualno sprovede u delo“, kazao je Jeremić.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da od početka dijaloga očekuje da se najzad pokrenu ključna pitanja koja se tiču slobodnih i poštenih izbora i pritisaka na birače u Srbiji.

Lutovac je naglasio da ukoliko se ne steknu uslovi za slobodne i poštene izbore, da će se steći uslovi za građansku neposlušnost i pobunu.

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je da se dijalog dočekuje u atmosferi u kojoj deluje da je Srbija bliža tome da više nema izbore nego da oni budu slobodni i pošteni.

Grbović je rekao da te činjenice moraju da budu svesni svi koji s iskrenim namerama pristupaju dijalogu, pa i predstavnici EP na kojima će biti velika odgovornost za uspeh tog procesa.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da veruje da je moguće da se postigne dogovor sa opozicijom u vezi sa izbornim uslovima.

„Verujem da je, s ove strane, moguće da se postigne dogovor. Oni koji traže izgovore da ne postignu dogovor, na njima je odgovornost za tu čitavu situaciju“, kazala je Brnabić.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilič izjavio je u sredu da se nada da će se „dobra volja iskazana od predstavnika Skupštine Srbije i opozicije tokom bilateralnih sastanka, pretočiti u konstruktivni sastanak“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Danas prvi sastanak u okviru dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje EP”

 1. svi ovibi ukupštinu na državna jasla da ih evropa ubaci mimo naroda nece moći

 2. Sa ovima nema RAZGOVORA.
  Secamo se sta su Premijerka i Vucic govorili o razgovorima.
  GosProtic je, LEPO rekao sta je uvreda- sesti za isti sto,a tek otići na večeru.
  Đilas ODBIO razgovor.
  BRAVO!

 3. Kskva bre opozicija u Srbiji?!
  Pa oni, ne mogu medjusobno da se gledaju…
  Ko ce bre, da glasa za njih???
  Ova vlast je svesna te cinkenice. Ni evropa ne moze tu mnogo da pomogne. Na zalost…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.