Desničari prete da će sprečiti održavanje tribine u Zrenjaninu 1Foto M.P.

Aktivisti „Srpske stranke Zavetnici“ nameravaju da spreče održavanje tribine (ZA)Gađenje Zrenjanina – od ideologije do ekologije, koja je najavljena za večeras u 18 časova u zrenjaninskom Kulturnom centru.

Grupa desničara otvoreno preti jednom od najavljenih učesnika tribine – Brajanu Brkoviću i organizatorima tribine, nazivajući ih pogrdnim imenima poput fašisti, nacisti, dukljanci, ustaše i sličnim.

Građanski preokret poziva policiju i tužilaštvo da pomno isprate večerašnju tribinu i obezbede ustavom garantovane slobode kretanja i govora i bezbednost svih njenih učesnika, a da prema onima koji šire nacionalnu mržnju i upućuju pretnje preduzmu zakonom predviđene mere.

Desničari prete da će sprečiti održavanje tribine u Zrenjaninu 2
Foto:Jedna od pretnji na društvenim mrežama

Pozivamo i Zrenjanince da masovnim dolaskom na tribinu pokažu da su privrženi slobodi govora, da poštuju svoje goste i da cene raspravu argumentima, a ne pretnjama i etiketama. Govor mržnje nikada i nikome nije doneo dobro, a to se pogotovo odnosi na područja mešovitog nacionalnog sastava kakav je i Zrenjanin.

Današnju tribinu o zagađenju i propadanju Zrenjanina kao paradigmi propadanja cele Srbije organizuju Novi optimizam i Građanski preokret. Sa okupljenim Zrenjanincima trebalo bi da razgovaraju arhitekta Dragoljub Bakić, ekonomista Biljana Stepanović, novinari Aleksandar Milošević i Danica Vučenić, akademik Vladica Cvetković, poljoprivrednik Slavko Vukov, režiser Želimir Žilnik i student Brajan Brković.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Desničari prete da će sprečiti održavanje tribine u Zrenjaninu”

 1. Pa šta fali nek ima ime kakvo ima. Kao da bi bio veći i pošzeniji patriota da se zove aleks, branko ili bogoljub

  • Zasto ovakav atak na ljude sa imenom ili prezimenom koje nije nekoj usijanoj glavi po volji.
   Bitna je tema, i tu treba staviti fokus,a ona je za danasnji propali Zrenjanin odlicna.
   Kakve su ove pretece marginalne grupe, koje pene u fasizmu, zar u 21 veku zabraniti slobodu govora? Sramota
   Zamislite da su americki kauboji ovako nastupali za Teslu,bio bi jos mrak, stice se utisak da nekom mnogo mocnom smeta „svetlo“…..

 2. Aman ljudi šta vam je dajte na govornicu Djilasa,Obradovića,Jeremića ,Čanka da nam otvore oči ima da nam bude i čistije i bogatije i sigurnije,Begej odmah ima da bude bistar i pitak,akomunalna policija odmah ima da radi svoj poso, ajmo curice ajmo dečaci studenti i djaci ne pljujte po podu

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.