Desničari prete da će sprečiti održavanje tribine u Zrenjaninu 1Foto M.P.

Aktivisti „Srpske stranke Zavetnici“ nameravaju da spreče održavanje tribine (ZA)Gađenje Zrenjanina – od ideologije do ekologije, koja je najavljena za večeras u 18 časova u zrenjaninskom Kulturnom centru.

Grupa desničara otvoreno preti jednom od najavljenih učesnika tribine – Brajanu Brkoviću i organizatorima tribine, nazivajući ih pogrdnim imenima poput fašisti, nacisti, dukljanci, ustaše i sličnim.

Građanski preokret poziva policiju i tužilaštvo da pomno isprate večerašnju tribinu i obezbede ustavom garantovane slobode kretanja i govora i bezbednost svih njenih učesnika, a da prema onima koji šire nacionalnu mržnju i upućuju pretnje preduzmu zakonom predviđene mere.

Desničari prete da će sprečiti održavanje tribine u Zrenjaninu 2
Foto:Jedna od pretnji na društvenim mrežama

Pozivamo i Zrenjanince da masovnim dolaskom na tribinu pokažu da su privrženi slobodi govora, da poštuju svoje goste i da cene raspravu argumentima, a ne pretnjama i etiketama. Govor mržnje nikada i nikome nije doneo dobro, a to se pogotovo odnosi na područja mešovitog nacionalnog sastava kakav je i Zrenjanin.

Današnju tribinu o zagađenju i propadanju Zrenjanina kao paradigmi propadanja cele Srbije organizuju Novi optimizam i Građanski preokret. Sa okupljenim Zrenjanincima trebalo bi da razgovaraju arhitekta Dragoljub Bakić, ekonomista Biljana Stepanović, novinari Aleksandar Milošević i Danica Vučenić, akademik Vladica Cvetković, poljoprivrednik Slavko Vukov, režiser Želimir Žilnik i student Brajan Brković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari