Dimitrijević: Nema razloga da se konstituisanje Skupštine i Vlade ne obavi najbrže moguće 1Foto: CRTA

Pavle Dimitrijević iz organizacije CRTA izjavio je danas da Srpska napredna stranka ima ubedljivu većinu i da nema razloga da se konstituisanje Skupštine i Vlade ne obavi na najbrži mogući način.

Odugovlačenje samo pokazuje da te institucije nemaju realnu političku moć i da se odluke donose negde drugdeistakao je Dimitrijević za N1.

Prema njegovim rečima, Skupština bi trebalo da predstavlja najvažniju predstavničku instituciju u zemlji, ali već dugo godina ne obavlja svoju pravu funkciju.

Skupština se pretvorila u administrativni biro koji je trebalo da lupi pečat na odluke Vlade ocenio je Dimitrijević uz ocenu da se ni od nastupajućeg saziva ne može očekivati ozbiljniji iskorak po tom pitanju.

Novi saziv dodatno je lišen političkog pluralizma konstatovao je Dimitrijević i da imamo stranke koje su po prvi put u parlamentu, a da čak 113 poslanika Srpske napredne stranke „debituje“ u skupštinskim klupama.

Dimitrijević je rekao da će novi saziv parlamenta imati priliku da izgradi svoj kredibilitet na ozbiljnim društvenim pitanjima koja opterećuju građane.

Poslanike, naveo je Dimitrijević, ništa ne sprečava da formiraju anketni odbor o policijskom nasilju nad demonstrantima ili o odgovoru države na epidemiju koronavirusa, ali je istakao i da ne veruje da će se to desiti.

Organizacija CRTA javno je pružila podršku peticiji lekara „Ujedinjeni protiv kovida“, a Dimitrijević je objasnio da su zapravo želeli da podrže pravo građana da misle različito, a da se zbog toga ne proglašvaju neprijateljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari