Direktor kancelarije za KiM: Kurti pretnjama dovodi u pitanje formiranje Zajednice srpskih opština 1Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Petar Petković ocenio je da izjave lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija kojima dovodi u pitanje formiranje Zajednice srpskih opština i Srbiji preti potraživanjem navodne ratne odštete direktno potkopavaju svaku mogućnost i budućnost dijaloga.

„Ovaj zahtev dodatno je apsurdan kada se uzme u obzir da je prema međunarodnom pravu nemoguće da jedna pokrajina potražuje ratnu odštetu od svoje države“, naveo je u pisanom saopštenju Petković.

On ja rekao i da je Beograd ispunio sve međunarodne obaveze i da sa druge strane stola želi pouzdanog sagovornika, koji je spreman da ispuni svoje.

„Zbog toga očekujemo da Priština napusti izbornu i ratničku retoriku i umesto pretnji ‘velikom Albanijom’ ili negiranja svojih obaveza, pristupi formiranju Zajednice srpskih opština onako kako je pre 2894 dana dogovoreno u Briselu, bez naknadnih jednostranih interpretacija“, naveo je Petković.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Direktor kancelarije za KiM: Kurti pretnjama dovodi u pitanje formiranje Zajednice srpskih opština”

  1. Koje srpski opština jesi ti normalno zašto ne formirate zajednice preševske doline

    • Čim se vaše zajednice formiraju u Americi,Nemačkoj,pa da imamo model za vas.

  2. Ovi iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju kao po komandi …ZSO pa ZSO…pa pročitajte ovlašćenja koje ima zajednica srpskih opština…to nije nikakva samostalna instiotucija…njene uloge nisu ni nadzorne ni kontrolne već samo posmatračke i to u obrazovanju, kulturi i zdravstvu…i ništa više od toga….uopšte mi nije jasno šta to toliko oni očekuju od ZSO….budalaština…nadju neku zezalicu pa zamajavju narod…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.