Direktorka potvrdila da su orgulje u muzičkoj školi 1Direktorka Srednje muzičke škole potvrdila Čankove reči: Nenad Čanak Foto: FoNet TV FoNet

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića da mu uvrede koje je izgovorio u petak na protestu u Novom Sadu saopšti „u lice“ i dodao da ne može da veruje da je Trifunović sve to izgovorio.

Trifunović je Čanka optužio da je separatista i lažna opozicija. To je najpre kazao studentima u studentskom kampusu. Kako saznajemo, nije bilo predviđeno da Trifunović govori u centru Novog Sada, ali je ipak nastupio jer je zbog bolesti izostao Predrag Koraksić Corax.

Sergej Trifunović je rekao i da je Čanak napravio „kuću do kuće da bi u drugoj imao gde da smesti orgulje“.

Čanak je naveo da te orgulje nisu kod njega, već su više od godinu dana u srednjoj muzičkoj školi u Novom Sadu koju je i sam pohađao, i da su bile poklon za koji su on i pojedini donatori skupljali novac.

Direktorka Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“ u Novom Sadu Radmila Rakin Martinović potvrdila je Čankove reči.

Ona je rekla da su orgulje, na inicijativu Nenada Čanka, poklonjene pre godinu dana školi „Isidor Bajić“ i dodala da su i uprava škole i učenici veoma zahvalni Čanku zbog toga.

Pristalice vojvođanske autonomije, koji su nosili i zastave te pokrajine, demonstrativno su napustili skup nakon što je Trifunović Čanka nazvao separatistom, lažnom Vučićevom opozicijom i izrekao lične uvrede.

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš ocenio je da je Trifunovićev govor u Novom Sadu ispod svake granice pristojnosti i istine i pozvao organizatore protesta da se ograde od njegovih reči.

– Mržnja prema Vojvodini i prostačko vređanje političkih neistomišljenika ne smeju biti poruka upućena sa građanskih protesta. U suprotnom, smatraćemo da je to zvaničan stav organizatora. I prema tome ćemo se dalje tako i ophoditi – naveo je Kostreš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari