DJB: Ako ne oborimo falsifikovane izbore, do sledećeg zahteva nećemo ni stići 1Foto: FoNet/Dragan Antonić

Predsednik Pokreta „Dosta je bilo“ (DJB) Saša Radulović ponovio je danas da prvi zahtev protesta treba da bude obaranje „falsifikovanih izbora“, jer iz toga sledi sve drugo što građani žele.

Radulović je pozvao građane da se pridruže pokretu Dosta je bilo u 13.30 ispred Upravnog suda gde će, kako je rekao „sudijama koje su okaljale obraz pokazati da se zna ko su i kako se zovu“, dok se istovremeno pruža podrška pravednim sudijama „koje pokazuju da imaju kičmu“.

„Ljudi su na ulice izašli iz različitih razloga, neki zbog najave karantina, neki zahtevaju da se promeni Krizni štab, da se kazni brutalnost policije, da se sačuva Kosovo. Neki su i protiv prisilne vakcinacije. Ali svi zahtevi imaju jedan zajednički koren, a to je da vlast prizna da je falsifikovala izbore“, rekao je Radulović na konferenciji za novinare.

Radulović je rekao da su kontrolori DJB praktično dokazali da je vlast falsifikovala nedavno održane izbore tako što je falsifikovala zapisnike sa biračkih mesta.

Upravni sud je već poništio sve odluke RIK-a o odbacivanju naših primedbi, ali mi smo izrazili žalbu i sada vlast zastrašuje sudije da im pomogne u falsifikovanju izbora.

Radulović je rekao je je jedna visoka funkcionerka SNS juče na jednoj televiziji izjavila „da sudije koje ne podržavaju režim treba da podnesu odstavke“ i da je to dovoljan dokaz kako vlast doživljava pravosuđe.

Autorka video priloga:  Ivana Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari