DJB ostao bez poslaničkog kluba 1Skupština Foto: Fonet/Nenad Đorđević (arhiva)

Poslanički klub Dosta je bilo više ne postoji. Poslanici koji su poslednjih nekoliko dana napustili pokret Dosta je bilo i poslanički klub oformili su danas u Skupštini Srbije novu poslaničku grupu „Politika mora biti drugačija“.

Predsednbik tog novog poslaničkog kluba je Dušan Pavlović ,a njegov zamenik Ana Stevanović koja je sinoć napustila poslanički klub DJB, saznaje Danas. U novoj poslaničkoj grupi je još aktuelni predsednik Dosta je bilo Branislav Mihajlović, koji će, kako kaže za Danas sačekati Skupštinu pokreta DJB koja bi trebalo da se održi početkom decembra.

Novu poslaničku grupu, osim Mihajlovića čine Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić, Ratko Jankov i Ana Stevanović. U poslaničkom klubu DJB ostali su samo Saša Radulović, osnivač i prvi predsednik ovog pokreta i Branka Stamenković , trenutno potporedsednica DJB.

Poslanička grupa je počela da se osipa 2016. godine posle predsedničkih izbora kada su je napustila tri poslanika i ostala da deluju u parlamentu samostalno, potom posle beogradskih izbora ove godine DJB je napustilo pet poslanika koji su ostali da deluju u parlamentu i formirali Pokret centra. Jedan poslanik Miloš Bošković je vratio mandate tada i umesto njega je u parlament ušla Kostić Nada, koja nastupa u skupštini samostalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari