DJB: Ukidanje stanice zbog lične koristi 1Foto: DJB logo

Predsednik Vučić ponovo je, zarad lične koristi, ustupio deo državnog suvereniteta „stranim investitorima“, a ovoga puta nestaće Glavna železnička stanica, mesto susreta najvažnijih železničkih koridora, bisera beogradske arhitekture, srpske istorije, emocija Beograđana i uspomena svih koji su ga posetili, saopštik je danas tranka Dosta je bilo (DJB).

Za projekat Beograd na vodi, Vlada Srbije poklonila je nazovi „arapskim investitorima“ preko 100 hektara najvrednijeg građevinskog zemljišta u Savskom amfiteatru čija je tržišna vrednost preko milijardu evra.

Interes „Arapa“ koji grade Beograd na vodi, a čije ćemo ime saznati tek kada Vučić podari ime ovog nepoznatog stranog investora nekoj školi ili ulici u Beogradu, poslao je buduće putnike na Prokop (u rupu), više puta otvaranu, ali nikada do kraja uređenu stanicu, ocenila je DJB.

Bez mesta za odmor, bez restorana, prodavnice ili pekare sigurno će biti oaza putnicima koji čekaju javni prevoz ka drugim delovima grada, kojeg gotovo da nema.

Premeštanjem Glavne železničke stanice u Prokop, Glavna autobuska stanica koja se i dalje nalazi u centru, postaje nedostupna i daleka.

Sa velikim nestrpljenjem očekujemo predsednika Vučića da nam ličnim primerom pokaže kako da pronađemo benefite nove stanice, zaključuje DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari