DJB: Žalba ustavnom sudu 1Foto: DJB /Facebook

Predsednik Pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović uputio je žalbu Ustavnom sudu sa zahtevom da hitno donese privremenu meru kojom će listu „Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad“ sprečiti da učestvuje na izborima 4. marta.

Radulović je podneo je i Visokom savetu sudstva zahtev za pokretanje disciplinskog postupka i razrešenje sudija Upravnog suda Gordane Džakule, Slađane Bojović i Radojke Marinković.

U saopštenju se podseća da je Upravni sud u ponedeljak 21. februara odbacio žalbu koju je Saša Radulović podneo protiv Gradske izborne komisije zbog proglašenja liste „Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad“.

U žalbi Ustavnom sudu se navodi da je „ovo skandalozna odluka Upravnog suda kojom su prekršena ljudska prava i kandidata ali i svih birača u Beogradu“.

Upravni sud je doneo rešenje kojim tvrdi da je Saša Radulović poslanik, a da nije birač i kandidat, iako jeste, navode u DJB.

Saša Radulović jeste i birač i kandidat na predstojećim izborima i ti podaci se nalaze u materijalu koji su sudije pribavile ili morale pribaviti u skladu sa članom 54 stav 2 Zakona o lokalnim izborima, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari