Đilas: Gospodine ambasadore, prihvatili ste da budete gost na Vučićevoj televiziji 1Foto: BETAPHOTO/Stranka slobode i pravde/DS

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP), Dragan Đilas uputio je danas otvoreno pismo ambasadoru Sjedinjenih Američkog država (SAD) u Srbiji Entoniju Godfriju povodom najave Godfrijevog gostovanja na TV Pink. „Prihvatili ste da gostujete na televiziji Pink.

Na televiziji koja je učestvovala u ubistvu Olvera Ivanovića, na televiziji na kojoj se svaki dan organizovano uništavaju životi svima koji misle drugačije od Aleksandra Vučića i njegovih sledbenika, na televiziji na kojoj se emituju programi u kojima se otvoreno propagira nasilje, širi mržnja, urušavaju sve vrednosti na kojima jedno civilizovano i demokratsko društvo počiva“, naveo je Đilas.

„Prihvatili ste, gospodine ambasadore, da budete gost na privatnoj televiziji Aleksandra Vučića, kojoj opozicija nema pristup godinama, na televiziji koja ne informiše građane nego ih najbrutalnije laže“, napisao je Đilas.

Po njegovoj oceni Godfri je „prihvatio da bude gost u emisiji koja je napravljena da pokrije Utisak nedelje Olje Bećković i to u trenutku dok se u Srbiji televizija N1 izbacuje sa državnih kablovskih operatera.

Istih onih na kojima se Nova S nikad nije ni emitovala“. „Umesto patetičnih obraćanja sa pominjanjem reči sramota i stid, ja ću Vam se javno zahvaliti što ste svima nama, koji se borimo za osnovne demokratske vrednosti, koji sanjamo slobodu i pravdu, ovim potezom definitivno pokazali da ste Vi u toj borbi na drugoj strani.“, napisao je Đilas.

Mnogi su, prema Đilasovim rečima, u to i do sada sumnjali na osnovu Gofrijevih izjava, zbog osuda opozicije i glorifikovanja Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, Posle ovoga, razloga za sumnju više nema.

„To što u Srbiji ljude ubijaju, prebijaju, isteruju s posla, to što im decu izbacuju iz obdaništa, to što se vređaju sudije, progone novinari, to što se kriminalci slobodno šetaju, to što se dokazane ubice oslobađaju, to što smo zvanično najkoruptivnija zemlja u Evropi, to što više nemamo status slobodne države, to što državna bezbednost prati opozicione lidere 24 sata dnevno, to što nam deca i članovi porodica imaju probleme zbog fašističke kampanje koju predvodi upravo TV Pink, sve to Vama nije bitno“, naveo je Đilas i dodao: „Bitno je da je onaj koga podržavate spreman da potpiše priznanje Kosova i da kompanijama koje dolaze iz vaše zemlje da poslove vredne milijardu evra bez tendera.

Zato mu se sve to toleriše, zato ga obasipate rečima pohvale i divljenja, dok stotine hiljada ljudi, u Vučićevim seobama naroda, odlazi iz zemlje“. On se, na kraju, zahvalio ambasadoeu SAD, „na podsećanju da ćemo i ovoga puta, kao i mnogo puta u istoriji našeg ponosnog naroda, pobedu morati da osvojimo sami“.

„Zato će ona biti još veća. I zato, kad pobedimo, nikome ništa dugovati nećemo“, zaključio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari